Τρίτη 7 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι ληστές, πάντως, συνεννοούνται...

Την ώρα που επρόκειτο να συνεδριάσει στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης η μεικτή επιτροπή για την ασφάλεια των τραπεζών, τρεις άγνωστοι οπλοφόροι πραγματοποιούσαν μ' επιτυχία μια ακόμα ληστεία σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πίστεως. Η επιτροπή λόγω "κακής συνεννόησης" δε συνεδρίασε, αλλά οι κακοποιοί, που ήταν άριστα συνεννοημένοι, κατάφεραν να γίνουν άφαντοι.

Στο ΥΔΤ επρόκειτο χτες να καθοριστούν οι αρμοδιότητες της ειδικής αστυνομικής δύναμης που θα περιφρουρεί τις τράπεζες. Στη συνάντηση πήγαν οι εκπρόσωποι της ΟΤΟΕ, αλλά ο Στ. Παπαθεμελής τους παρέπεμψε στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων. Οι τραπεζοϋπάλληλοι θεώρησαν ότι ο υπουργός υποβαθμίζει τη σοβαρότητα της συνάντησης και ζήτησαν να συνεχιστεί ο διάλογος σε ανώτατο επίπεδο. με την παρουσία εκπροσώπων της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών. Η συνάντηση αυτή αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πίσω από την "ασυνεννοησία" των τριών κρύβεται η ασαφής εικόνα που έχει κάθε μέρος για την αποστολή αυτής της δύναμης, αλλά και η απροθυμία της ΕΕΤ να εφαρμόσει όλο το πακέτο των μέτρων ασφάλειας.

Στο μεταξύ οι ληστές πήραν 15 εκατομμύρια δραχμές από το υποκατάστημα της Πίστεως στο Περιστέρι (Π. Τσαλδάρη 60). Δύο από τους δράστες μπήκαν σ' αυτό στις 12.10 το μεσημέρι. Πήραν τα χρήματα, αφού πρώτα ακινητοποίησαν υπαλλήλους και πελάτες με κοντόκαννο δίκαννο κυνηγετικό όπλο. Ξέφυγαν με αυτοκίνητο που οδηγούσε συνεργάτης τους και το οποίο είχε κλαπεί χτες από το Ν. Φάληρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ