Τετάρτη 15 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αρνείται ανάμειξη Νηστικάκη ο Αλεξάκης

Απολογήθηκε χτες συμπληρωματικά στην 23η τακτική ανακρίτρια Αθηνών, Μαρία Παπασπύρου, ο προφυλακισμένος Γ. Αλεξάκης, που κατηγορείται για τον εμπρησμό στο υπουργείο Συγκοινωνιών τον Αύγουστο του 1990, καθώς και για απάτη εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου, πλαστογραφία και παράνομη κατοχή όπλων.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Αλεξάκης εμφανιζόταν στην Ασφάλεια ως πληροφοριοδότης για να εισπράττει χρήματα. Επίσης, είχε πλαστογραφήσει άδειες και διπλώματα οδήγησης πριν γίνει ο εμπρησμός στο υπουργείο. Η ανακρίτρια του πήρε δείγματα γραφής και υπογραφών, προκειμένου να διαπιστώσει αν ο γραφικός του χαρακτήρας είναι ίδιος με του πλαστογράφου.

Κατά την έξοδό του από το ανακριτικό γραφείο, ο Αλεξάκης, είπε ότι γνωρίζει τον πρώην υπαρχηγό της ΕΛΑΣ Μιχ. Νηστικάκη, αλλά αρνήθηκε κάθε ανάμειξη του τελευταίου στις πράξεις για τις οποίες αυτός κατηγορείται. Πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν πως θα κληθεί ο Μιχ. Νηστικάκης από την ανακρίτρια, μέσα στην επόμενη βδομάδα, για να εξεταστεί κατ' αρχήν ως μάρτυρας για την υπόθεση. Η ανακρίτρια θα μεταβεί, εξάλλου, στις φυλακές Κορυδαλλού για να πάρει κατάθεση από τον Παλαιστίνιο Ασαντ Νουμπάνι, ο οποίος εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για την έκρηξη της Πάτρας, τον Απρίλη του 1991, που είχε σαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν έξι άτομα. Ο Νουμπάνι είχε ισχυριστεί στο δικαστήριο ότι ο Αλεξάκης προμήθευε τους Παλαιστίνιους με όπλα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προφυλακίστηκε ο επιχειρηματίας Α. Πάλλης (2013-12-11 00:00:00.0)
Αναβλήθηκε η δεύτερη δίκη Νηστικάκη (1996-03-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ