Τετάρτη 15 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παιχνίδι σε βάρος των εργαζομένων

Τη συμπαιγνία υπουργείου Υγείας - προεδρείου της ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Δημοσίων Νοσοκομείων

Συμπαιγνία υπουργείου Υγείας - Πρόνοιας και προεδρείου της ΠΟΕΔΗΝ στο θέμα της καταβολής των αναδρομικών του επιδόματος των 18.000 δραχμών, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Δημοσίων Νοσοκομείων και Πρόνοιας.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι "παίχτηκε ένα παιχνίδι ανάμεσα στο προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ και το υπουργείο σε βάρος των εργαζομένων, βλέποντας την αγανάκτηση των υγειονομικών και την ανάπτυξη των κινητοποιήσεων, αλλά και μια σειρά μαζικών συνδικαλιστικών ενεργειών με στόχο να μας ξαναχτυπήσουν το χέρι στην πλάτη, να μπούμε στο καβούκι μας, διότι δήθεν αυτοί φροντίζουν και τα 'χουν λύσει όλα. Ετσι, λοιπόν οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ, πήραν τα φαξ και τις δηλώσεις και ροβόλησαν τα νοσοκομεία για να γιορτάσουν την υποτιθέμενη νίκη με στόχο την εκτόνωση του αρνητικού για την κυβέρνηση κλίματος να σπάσουν τις κινητοποιήσεις".

Η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα θέτει ορισμένα ερωτήματα ως προς το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ. Μεταξύ αυτών, ερωτά αν είναι νίκη να υπόσχεται ο υπουργός Υγείας - Πρόνοιας την καταβολή μόνο του 1/3 των οφειλομένων και όχι όλου του ποσού που δικαστικά κέρδισαν οι εργαζόμενοι και πότε "θα αποφασίσει να ηγηθεί όπως πρέπει του αγώνα όλων των υγειονομικών για την άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων προς τους εργαζόμενους".

Η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα καλεί όλους τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να απαιτήσουν από τις διοικήσεις των σωματείων και της ΠΟΕΔΗΝ να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. "Ο συντονισμένος αγώνας είναι εγγύηση για την υπεράσπιση των συμφερόντων μας. Φτάνουν πια οι υποσχέσεις και ο αποπροσανατολισμός", καταλήγει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ