Τετάρτη 15 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΗΛΠΑΠ
Απόφαση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

Σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στον ΗΛΠΑΠ (τρόλεϊ) - μετά τη χτεσινή 5ωρη στάση εργασίας - αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Σε Γενική τους Συνέλευση, που έγινε κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας, οι εργαζόμενοι στον ΗΛΠΑΠ εξουσιοδότησαν το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου τους, να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα του κλάδου, που είναι: α) Συμμετοχή εκπροσώπου τους στην επιτροπή που θα ορίσει τις προδιαγραφές για την αγορά νέων τρόλεϊ, β) Συγκρότηση επιτροπής για τη διαμόρφωση νέου κανονισμού εργασίας και οργανογράμματος, γ) Ιση μεταχείριση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, σε σύγκριση με τους εργαζόμενους στους υπόλοιπους συγκοινωνιακούς φορείς, δ) Να σταματήσει η ειδική μεταχείριση 150 και πλέον οδηγών, που μένουν "ρουσφετολογικά αραχτοί" και ε) Να λειτουργήσει άμεσα επιτροπή, με αντικείμενο την επίλυση προβλημάτων συνθηκών εργασίας, εργασιακών σχέσεων κλπ.

Σημειώνεται ότι στη Γενική Συνέλευση, οι συνδικαλιστές της Ανεξάρτητης Ταξικής Ενωτικής Κίνησης (υποστηρίζεται από την ΕΣΑΚ), πρότειναν το συντονισμό των σωματείων της κίνησης για την επίλυση των συνολικών προβλημάτων στις αστικές συγκοινωνίες, αλλά ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ δεν αποδέχτηκαν την πρόταση, αποκαλύπτοντας, ουσιαστικά, ότι το μόνο που τους απασχολεί, είναι ποιος θα έχει το "πάνω χέρι" στην αγορά των 200 καινούριων τρόλεϊ, προϋπολογισμού, πάνω από 20 δισ. δραχμές.

Τις επόμενες μέρες αναμένονται συναντήσεις της διοίκησης του ΗΛΠΑΠ και των εκπροσώπων της Ενωσης Εργαζομένων. Απ' αυτές θα εξαρτηθεί ποια θα είναι η στάση του κλάδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ