Τετάρτη 15 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΖΕΦΥΡΙ
Το σκληρό πρόσωπο της ανεργίας

Οι δημότες πάνε στο δήμο ζητώντας δουλιά και όχι λύση σε τοπικά προβλήματα. Ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για άμεση δράση μαζί με τους ανέργους

Η δημοτική αρχή δέχεται περισσότερες επισκέψεις ανέργων που ψάχνουν για δουλιά, παρά αιτήσεις για λύση άλλων τοπικών προβλημάτων! Η εκτίμηση,ομόφωνη, από το Δημοτικό Συμβούλιο Ζεφυρίου, βασίζεται σε μια σκληρή πραγματικότητα, που κανένα "γκάλοπ" δεν μπορεί να ανατρέψει και είναι ενδεικτική των αποτελεσμάτων μιας οικονομικής πολιτικής, για την οποία "γαλάζιοι" και "πράσινοι" επιμένουν ότι ανορθώνει την Ελλάδα. Ποιαν Ελλάδα αγύρτες;

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε μέσα σε ένα ιδιαίτερα βαρύ κλίμα, την ίδια ακριβώς ώρα που ο υπουργός Οικονομικών Αλ. Παπαδόπουλος απειλούσε, δήθεν, με παραίτηση αν δεν του επέτρεπαν να συνεχίσει να εφαρμόζει ανεμπόδιστα τις εντολές που έχει πάρει αυτός και οι άλλοι, εντεταλμένοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης, συνάδελφοί του, για το ξεζούμισμα των λαϊκών στρωμάτων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να ασχοληθεί ειδικά με το θέμα της ανεργίας, παρότι ο δήμος αντιμετωπίζει και άλλα σοβαρότατα προβλήματα, γιατί τα μηνύματα που έφταναν από τους δημότες αναφέρονταν σε μια κατάσταση όπου ο κόμπος έχει φρακάρει για τα καλά στο χτένι. "Αν πάρουμε υπόψη πως ένα μεγάλο μέρος των δημοτών μας είναι οικοδόμοι - η οικοδομική δραστηριότητα από το 1988 μέχρι σήμερα περνά κρίση - και πως στην περιοχή μας μένουν τα φτωχότερα στρώματα και οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ένας μεγάλος αριθμός των κατοίκων μας είναι άνεργοι ή υποαπασχολούμενοι", τόνισε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος του ΔΣ Γιάννης Λάππας.Ο ίδιος επισήμανε ότι η έλλειψη μονάδων απασχόλησης στο Ζεφύρι, αλλά και το συνεχές κλείσιμο βιομηχανικών μονάδων στο Θριάσιο Πεδίο, που είναι η πιο κοντινή βιομηχανική ζώνη, κάνει αδύνατη την απασχόληση της νεολαίας και των γυναικών.

Για την αντιμετώπιση της κατάστασης το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα: Να συγκροτηθεί επιτροπή με συμμετοχή και των μαζικών φορέων, που θα πάει στο υπουργείο Εργασίας να απαιτήσει άμεσα και συγκεκριμένα μέτρα για νέες θέσεις εργασίας, για ουσιαστική αύξηση των επιδομάτων ανεργίας και τη χρονική επιμήκυνσή τους. Αμεσα, επίσης, να οργανωθεί από το δήμο συγκέντρωση και μαζική διαμαρτυρία των ανέργων έξω από το υπουργείο Εργασίας. Ταυτόχρονα, αποφασίστηκε, αφού γίνει μία ακριβής καταγραφή των ανέργων, να απαιτηθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση από το κράτος για την έναρξη έργων - έτσι κι αλλιώς απαραίτητων στο δήμο - στα οποία θα απορροφηθεί ένας αριθμός ανέργων. Αποφασίστηκε, ακόμα, η συγκρότηση μιας κοινωνικής υπηρεσίας που θα ασχολείται με τους ανέργους, όπως, επίσης, και η διεκδίκηση κονδυλίων που διαχειρίζεται το υπουργείο Εργασίας για τη σύσταση Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ