Τετάρτη 15 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΛΑΘΥΡΟ ΧΑΝΙΩΝ
Εκαψαν τα γραφεία της Κοινότητας

Υπολειτουργούν οι υπηρεσίες της Κοινότητας Μαλάθυρου, στα Χανιά, μετά τον εμπρησμό που σημειώθηκε στα γραφεία του κοινοτικού καταστήματος, το πρωί της προηγούμενης Παρασκευής. Συγκεκριμένα, στις 3 πμ την Παρασκευή άγνωστοι εισέβαλαν από το παράθυρο στο κτίριο της Κοινότητας και έβαλαν φωτιά, με αποτέλεσμα να προκληθούν τεράστιες ζημιές στο κτίριο, στο οποίο στεγάζονται επίσης το ιατρείο και το τηλεφωνικό κέντρο του ΟΤΕ. Σημαντικές ζημιές υπέστη και ο εξοπλισμός των γραφείων, ενώ το ιστορικό αρχείο της κοινότητας καταστράφηκε ολοσχερώς.

Η ολοκληρωτική καταστροφή του κοινοτικού καταστήματος αποφεύχτηκε μετά από κινητοποίηση των κατοίκων του χωριού και του συνοικισμού Σπασόμοιλος που έσπευσαν να βοηθήσουν στο σβήσιμο της φωτιάς. Αυτή τη στιγμή οι υπηρεσίες της κοινότητας λειτουργούν στο σπίτι του γραμματέα του προεδρείου, ενώ με απόφαση του Kοινοτικού Συμβουλίου κρίθηκε αναγκαίο να δρομολογηθούν περαιτέρω ενέργειες για την αποκατάσταση των ζημιών.

Τρομοκρατική ενέργεια αποτελεί, σύμφωνα με το Κοινοτικό Συμβούλιο, ο εμπρησμός του κοινοτικού καταστήματος, "γεγονός που πλήττει - σημειώνεται σε ανακοίνωση του συμβουλίου - όχι μόνο την Κοινότητα Μαλάθυρου, αλλά και τον ίδιο το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ