Τετάρτη 15 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Οι κτηνοτρόφοι μπροστά στον αγώνα

Την Παρασκευή πραγματοποιούν συλλαλητήριο στη Λάρισα, ενώ προετοιμάζεται το πανθεσσαλικό την ερχόμενη βδομάδα

Στο δρόμο των αγωνιστικών κινητοποιήσεων - μετά τους αγρότες ολόκληρης της Θεσσαλίας που ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα με τα νομαρχιακά συλλαλητήρια και θα συνεχίσουν με το πανθεσσαλικό - μπαίνουν μεθαύριο Παρασκευή και οι κτηνοτρόφοι της Λάρισας. Κρατώντας μαύρες σημαίες και χύνοντας γάλα στους δρόμους, οι κτηνοτρόφοι θα συγκεντρωθούν στις 10 το πρωί, έξω από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και από κει θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Νομαρχία Λάρισας.

Οι κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται για:

  • Την προσπάθεια των τυροκόμων να μειώσουν τις τιμές του αιγοπρόβειου γάλακτος, κατά 50 δραχμές το κιλό, μετά από πανελλαδική συμφωνία για τον έλεγχο του κόστους παραγωγής.
  • Την ανεξέλεγκτη εισαγωγή τυριών από τη Βουλγαρία κι άλλες τρίτες χώρες, αλλά και τη μετασυσκευασία τους, ώστε να διακινηθούν σαν παραδοσιακά ελληνικά τυριά.
  • Την επιχειρούμενη φορολόγησή τους με "αντικειμενικά" κριτήρια, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες της παραγωγής γάλακτος.
  • Τα ανυπέρβλητα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη σφαγή των ζώων, μετά την απόφαση του περιφερειακού διευθυντή της Νομαρχίας Λάρισας, να αναστείλει τη λειτουργία των 22 από τα 25 υπάρχοντα σφαγεία του νομού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αγωνιστική διάθεση των αγροτών και των κτηνοτρόφων της Θεσσαλίας έχει ανέβει μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν τα νομαρχιακά συλλαλητήρια. Ενώ ενθουσιασμός υπάρχει και σχετικά με την κλιμάκωση που προγραμματίζεται με το πανθεσσαλικό συλλαλητήριο την ερχόμενη βδομάδα. Οπως υπογράμμιζαν αγρότες συνδικαλιστές, η κυβέρνηση θα πρέπει να πήρε το μήνυμα ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο και ότι, επιτέλους, πρέπει να πάρει μέτρα ουσιαστικά για την προστασία του αγροτικού εισοδήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ