Τετάρτη 15 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Ανάγκη λήψης μέτρων για τους εργαζόμενους

Την ανάγκη να εφαρμοστεί ο νόμος για την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων στο δήμο έθεσε σαν θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης ο Λεων. Αυδής,επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα", στη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Λεων. Αυδής τόνισε πως πολλές υπηρεσίες του δήμου βρίσκονται σε απαράδεκτη κατάσταση από άποψη υγιεινής, γεγονός που κάνει την εφαρμογή του νόμου επείγουσα. Ο δήμαρχος Δ. Αβραμόπουλος παραδέχτηκε πως οι συνθήκες στις υπηρεσίες είναι άθλιες και είπε πως θα συζητηθεί το θέμα σε επόμενη συνεδρίαση, στα πλαίσια ενός συνολικότερου πακέτου προτάσεων της δημοτικής αρχής για τους εργαζόμενους στο δήμο.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε, επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο για τις εξελίξεις στο θέμα του κλεισίματος του εμπορικού τριγώνου στο κέντρο της πόλης, επαναλαμβάνοντας την ήδη εξαγγελθείσα από το ΥΠΕΧΩΔΕ προθεσμία έναρξης του μέτρου, δηλαδή, την 10 Απρίλη. Ο Λεων. Αυδής σχολίασε πως η σημασία του έργου μειώνεται αυτομάτως, αφού το σχέδιο προβλέπει την ελεύθερη πρόσβαση αυτοκινήτων στο τρίγωνο από τρεις δρόμους. Επίσης, είπε ότι χρειάζεται να εξεταστούν οι επιπτώσεις που θα υπάρξουν στα καταστήματα που βρίσκονται στο τρίγωνο και πρόσθεσε πως υπάρχει ο κίνδυνος αποπομπής των μικροπωλητών.

Το θέμα του Ελαιώνα, που παρά τη σημαντικότητά του ήταν 45ο στην ημερήσια διάταξη, αναβλήθηκε για την επόμενη συνεδρίαση, προκειμένου να παραβρεθούν και οι αρμόδιοι της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου που συνέταξαν τις τροποποιήσεις που προτείνει ο δήμος για το σχέδιο Λαλιώτη. Πάντως, όπως είπε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Ηλίας Σκαλαίος,το σχέδιο απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τον Ελαιώνα αποδέχεται συνολικά το σχέδιο Λαλιώτη και παραθέτει κάποιες προτάσεις βελτίωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ