Παρασκευή 12 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ
Αντιμέτωποι με χημικά και χαφιεδοκάμερες

Από την πορεία των συμβασιούχων πυροσβεστών

Eurokinissi

Από την πορεία των συμβασιούχων πυροσβεστών
Αντιμέτωποι με τα χημικά των ΜΑΤ και τις χαφιεδοκάμερες βρέθηκαν χτες οι περίπου 2.000 συμβασιούχοι πυροσβέστες, που πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Οι διαδηλωτές, φτάνοντας στη Βουλή, προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, αλλά οι δυνάμεις καταστολής απάντησαν με δακρυγόνα. Στα μικρής έκτασης επεισόδια τραυματίστηκε στο κεφάλι και ένας από τους συγκεντρωμένους. Νωρίτερα, οι κάμερες της αστυνομίας παρακολουθούσαν κάθε τους κίνηση, από την Ομόνοια μέχρι και το υπουργείο Εσωτερικών, όπου και διαλύθηκαν λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι.

Στη συγκέντρωση μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, ο Γιάννης Νάκης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Πέτρος Γρατσάνης στέλεχος του ΠΑΜΕ. Ο Αντ. Σκυλλάκος επισήμανε πως το ΚΚΕ είναι «σταθερά στο πλευρό όλων των εκτάκτων που θέλουν σταθερή και μόνιμη δουλιά» ενώ σήμερα που θα συζητηθεί η Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ για την προστασία των δασών από τις πυρκαγιές, τους κάλεσε να ακούσουν τις απαντήσεις του υπουργού για το θέμα.

Με ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη» καταγγέλλει την αστυνομική βία που ασκήθηκε σε βάρος των διαδηλωτών. Καταγγέλλει επίσης την καταγραφή των διαδηλωτών από τις κάμερες του συστήματος «C4i». Σημειώνει πως παρά τις δηλώσεις των εκπροσώπων του υπουργείου Δημόσιας Τάξης ότι οι κάμερες αυτές παραμένουν εκτός λειτουργίας, στη διάρκεια της διαδήλωσης, «οι εν λόγω κάμερες στην Ομόνοια, στο υπουργείο Εργασίας και στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου στρέφονταν με απόλυτη ακρίβεια προς το μέρος που κινούνταν οι διαδηλωτές, όπως ακριβώς έχει καταγγελθεί και σε πολλές άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις».

Η αντιπροσωπεία των συμβασιούχων συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Απασχόλησης, Δ. Κοντό, αλλά και τον υφυπουργό Εσωτερικών Απ. Ανδρεουλάκο. Από τον τελευταίο πήραν τη δέσμευση πως η επιτροπή του υπουργείου που συστάθηκε για το θέμα θα εξετάσει την πρόταση που θα τους στείλει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης. Αυτή αφορά στο πώς θα αξιοποιηθούν οι 5.500 συμβασιούχοι πυροσβέστες, η σύμβαση των οποίων λήγει οριστικά το 2008.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ