Πέμπτη 29 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Συντονίζονται στη γραμμή του αγώνα

Σε αγωνιστική συστράτευση καλεί η νεοσύστατη Συντονιστική Επιτροπή σε κοινή ανακοίνωση με το ΠΑΜΕ

Τη συντονισμένη δράση και την οργάνωση της αντίστασης απέναντι στις αντεργατικές πολιτικές και τη γραμμή υποταγής, που ακολουθούν συνειδητά ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ - ΠΟΕ-ΟΤΑ, αποφάσισαν σε σύσκεψη, προχτές το βράδυ, σωματεία εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το ΠΑΜΕ, συγκροτώντας Συντονιστική Επιτροπή.

Οι ιδιωτικοποιήσεις στους δήμους, η πολιτική προσωπικού και η κοινωνική ασφάλιση-συνταξιοδοτικό, όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση του ΠΑΜΕ και της Συντονιστικής Επιτροπής, θα είναι οι βασικοί άξονες δράσης.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «η πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ στοχεύει στην ιδιωτικοποίηση των κρίσιμων τομέων στους ΟΤΑ, με αποτελέσματα αρνητικά για τα χαρακτηριστικά αυτών των Οργανισμών, με αφαίρεση κατακτήσεων για τους εργαζόμενους και πολλά πρόσθετα βάρη για δημότες κάθε δήμου».

Επίσης, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι στα θέματα πολιτικής προσωπικού, λύση είναι η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, καθώς «η πολιτική προσωπικού στους ΟΤΑ με εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων εξυπηρετεί τις πολιτικές του κεφαλαίου για την εφαρμογή του... "διαίρει και βασίλευε" και παράλληλα ενισχύει την ανασφάλεια και την ένταση της εκμετάλλευσης σε βάρος των εργαζομένων, προωθεί την πολιτική ομηρία εργαζομένων και διαμορφώνει "εκλογικό στρατό"».

Οσον αφορά στην κοινωνική ασφάλιση και στα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «κανείς δεν μπορεί να ρωτά "για ποιον χτυπά η καμπάνα". Χτυπά για όλους. Το μέτωπο πάλης στο ασφαλιστικό θα είναι σκληρό και επίμονο από την πλευρά των ταξικών δυνάμεων».

Αναφέρεται επίσης ότι η Συντονιστική είναι ανοιχτή «σε κάθε συνδικαλιστή, σωματείο και συνάδελφο που θέλουν και ενδιαφέρονται να προσπαθήσουμε από κοινού για την ταξική αναζωογόνηση του κινήματος στο χώρο μας. Εχουν την ευκαιρία να συστρατευτούν μαζί μας και να δράσουμε ενωμένοι».

Για την αναγκαιότητα συγκρότησης της Συντονιστικής Επιτροπής απέναντι στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην ΤΑ μίλησαν στο «Ρ» δύο εκπρόσωποι σωματείων που συμμετέχουν στη Συντονιστική.

Την ελπίδα ότι μπορεί να αλλάξει η κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα με τη δημιουργία του Συντονιστικού εκφράζει ο Γ. Παπαπαναής, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στους Δήμους Ανω Λιοσίων, Πετρούπολης, Καματερού, Φυλής, Θρακομακεδόνων και πέριξ, και επισημαίνει ότι θα πρωτοστατήσει στην οργάνωση πάλης και ανάπτυξης αγώνων με βάση τα προβλήματα, κόντρα στις επιλογές ΕΕ και κυβέρνησης.

«Η απόφαση αυτή των ταξικών δυνάμεων θα βάλει στην άκρη τις διεφθαρμένες ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος. Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε διεύρυνση του Συντονιστικού», σημειώνει καταλήγοντας και καλεί όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους στους δήμους να συντονιστούν για τη διαφύλαξη και διεύρυνση των εργατικών κατακτήσεων.

Ο Μπ. Βορτελίνος, μέλος της διοίκησης του ίδιου σωματείου, από το Δήμο Πετρούπολης, δήλωσε στο «Ρ» ότι «οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε συντονισμό της δράσης τους, αντιδρώντας στην κυβερνητική πολιτική που εκπορεύεται από την ΕΕ και επιχειρεί στα πλαίσια της ΟΝΕ να ανατρέψει κάθε κατάκτηση που έχει το συνδικαλιστικό κίνημα στους ΟΤΑ και να ακολουθήσουν γραμμή ρήξης με αυτή που ακολουθεί συνειδητά η πλειοψηφία της ηγεσίας της ΠΟΕ ΟΤΑ».

«Με δεδομένη τη συνειδητή πολιτική επιλογή της ηγεσίας των Ομοσπονδιών ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΠΟΠ-ΟΤΑ να μην μπουν μπροστά οργανώνοντας την πάλη των εργαζομένων, βάζοντας έτσι πλάτη στο να περάσει η αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, γίνεται ακόμη πιο επιτακτική η ανάγκη συντονισμού της δράσης συνδικάτων και η δημιουργία του ταξικού πόλου στην ΤΑ», τονίζει.

Καταλήγοντας επισημαίνει ότι «η συμμετοχή και ο ρόλος του ΠΑΜΕ, που πρωτοστατεί στην προσπάθεια αυτή, είναι μια επιπλέον εγγύηση ότι κάτι καλό μπορεί να βγει για τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ