Πέμπτη 29 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟ «ΣΛΟΠΣ»
Μήνυση της ΠΕΜΕΝ για τις απειλές

Η ΠΕΜΕΝ κατέθεσε μήνυση ενάντια στον εφοπλιστή Δ. Μελισσανίδη για τις απειλές του ενάντια στον πρόεδρο της Ενωσης

Μια ακόμη απάντηση δόθηκε στο προχτεσινό «ατόπημα» του εφοπλιστή Δ. Μελισσανίδη, ο οποίος επιχείρησε να «σκεπάσει» την υπόθεση της έκρηξης στο δεξαμενόπλοιό του «ΣΛΟΠΣ», με απολογισμό έναν νεκρό ναυτεργάτη, με μεθόδους του «υποκόσμου», τις οποίες, μάλιστα, χρησιμοποίησε εναντίον του προέδρου της αγωνιστικής ναυτεργατικής Ενωσης ΠΕΜΕΝ, Γιώργου Τούσσα. Χτες η διοίκηση της ΠΕΜΕΝ κατέθεσε μήνυση εναντίον του εφοπλιστή για τις απειλές του τύπου ...«ανοίγεις λογαριασμούς μαζί μου», που εκτόξευσε προχτές το απόγευμα εναντίον του συνδικαλιστή. Στη συνέχεια, ακολούθησε παράσταση διαμαρτυρίας της ΠΕΜΕΝ στον εισαγγελέα Πειραιά, στην οποία συμμετείχαν οι διοικήσεις της ναυτεργατική Ενωσης «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και των σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης.

Με χτεσινό δελτίο Τύπου, η ΠΕΜΕΝ κάνει σαφές ότι: «Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα θα τσακίσει τις τυχοδιωκτικές απειλές των νονών του λιμανιού, θα κλιμακώσει τους αγώνες των ναυτεργατών και γενικότερα των εργαζομένων για την κατάργηση της ασυδοσίας των εφοπλιστών, για την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στους χώρους δουλιάς». Επισημαίνονται δε οι «τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης, του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και των υπηρεσιών τους, γιατί, με την πολιτική και τις μεθοδεύσεις τους, ενισχύουν την ασυδοσία των εφοπλιστών, με οδυνηρές συνέπειες για τους ναυτεργάτες και γενικότερα τους εργαζόμενους».

Η ΠΕΜΕΝ απαιτεί να τιμωρηθούν αυστηρά οι υπεύθυνοι για την έκρηξη, που στοίχισε το χαμό του ναυτεργάτη Βλάση Βλασόπουλου και υπογραμμίζει: «Τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και τα σωματεία της Ζώνης συνεχίζουν τους ελέγχους στα πλοία και, γενικότερα, στους τόπους δουλιάς. Επισημαίνουμε ιδιαίτερα ότι είναι επιτακτική ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα στο λιμάνι του Πειραιά και στις λιμενικές εγκαταστάσεις της ευρύτερης περιοχής, για να αποφευχθεί νέα ναυτική τραγωδία». Τέλος, καλεί τους ναυτεργάτες και γενικότερα όλους τους εργαζόμενους, με τον αγώνα τους, να επιβάλουν τις προτάσεις τους για την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και γενικότερα στους τόπους δουλιάς, καθώς και για την προστασία του περιβάλλοντος.

Χτες, ο Δ. Μελισσανίδης, σε επικοινωνία του με το «Ρ», ισχυρίστηκε ότι δε συνομίλησε ποτέ με τον πρόεδρο της ΠΕΜΕΝ και ότι δεν έχει καμία σχέση με την πλοιοκτήτρια εταιρία του «ΣΛΟΠΣ». Αρνήθηκε, ωστόσο, να στείλει γραπτή απάντηση για τις καταγγελίες της Ενωσης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάλεσμα για αγωνιστική επαγρύπνηση (2003-09-30 00:00:00.0)
Προς αγωνιστική απάντηση στις εφοπλιστικές αξιώσεις (2003-06-04 00:00:00.0)
Ενα ακόμη έγκλημα! (2000-09-02 00:00:00.0)
Τρεις νεκροί στο βωμό του κέρδους (2000-06-27 00:00:00.0)
Σε αγωνιστική επιφυλακή! (2000-01-27 00:00:00.0)
Ολοταχώς για νέους αγώνες (1999-11-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ