Πέμπτη 27 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Σε αγωνιστική επιφυλακή!

Σύσκεψη ναυτεργατικών Ενώσεων για την αντιμετώπιση της νέας αντιναυτεργατικής επίθεσης

Σε θέση μάχης βρίσκονται οι ναυτεργάτες, για να αποκρούσουν το νέο πακέτο αντιναυτεργατικών μέτρων που ήδη επεξεργάζονται τα κυβερνητικά επιτελεία. Οι ναυτεργάτες σήμερα στις 11 το πρωί θα καθορίσουν τα νέα αγωνιστικά τους βήματα σε σύσκεψη που διοργανώνουν από κοινού η ΠΕΜΕΝ και η ναυτεργατική Ενωση «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» στην αίθουσα συνελεύσεων της Ενωσης Μηχανικών. Την κλιμάκωση της επίθεσης εφοπλιστών - κυβέρνησης σε βάρος του δικαιώματος της δουλιάς των Ελλήνων ναυτεργατών επιβεβαιώνουν, η συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με την Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών, που έγινε στις 19 του μήνα, οι χτεσινές δηλώσεις του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Σταύρου Σουμάκη, αλλά και ο εμπαιγμός σε βάρος των ναυτεργατών, στον οποίο επιδόθηκε, με τις προχτεσινές δηλώσεις του ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της προεκλογικής φιέστας που στήθηκε για τα εγκαίνια του Κέντρου Ναυτιλιακών Εργασιών της Εθνικής Τράπεζας στον Πειραιά.

Χτες ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, στη διάρκεια της τακτικής συνέντευξης Τύπου, ανέφερε ότι έχουν γίνει μια σειρά συναντήσεις στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας με την Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών με θέμα τη χρηματοδότηση εταιριών της ποντοπόρου ναυτιλίας, μέσω του χρηματιστηρίου και ήδη στο ΥΠΕΘΟ γίνεται επεξεργασία σχετικού πλαισίου, στο οποίο θα τίθεται «ρήτρα τα πλοία που θα κατασκευάζονται ή εξαγοράζονται να υψώνουν την ελληνική σημαία». Ομως σε ό,τι αφορά τους Ελληνες ναυτεργάτες δεν ανέφερε λέξη. Ο πρωθυπουργός στις προχτεσινές του δηλώσεις, κοροϊδεύοντας απροκάλυπτα τους ναυτεργάτες ανέφερε: «Δεν νοείται ελληνική ναυτιλία χωρίς ελληνικό ανθρώπινο δυναμικό, αξιωματικούς και ναύτες» όταν γνωρίζει ότι με τα μέτρα που πήρε η κυβέρνησή του το 1997, «πετσόκοψε» το κατώτερο πλήρωμα από τα ποντοπόρα πλοία και τώρα διαπραγματεύεται με τους εφοπλιστές το «Ολλανδικό μοντέλο», δηλαδή χαμηλόμισθοι αλλοδαποί σε όλες τις θέσεις του πληρώματος χωρίς περιορισμό.

Η ΠΕΜΕΝ με χτεσινό δελτίο Τύπου αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός: «Δεν μπορεί να κρύψει τη ζοφερή πραγματικότητα που ζουν οι ναυτεργάτες με την όξυνση της ανεργίας, τα συσσίτια ανέργων και τη ραγδαία υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου της ναυτεργατικής οικογένειας». Τονίζει πως αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι ότι «η πόλη του Πειραιά βρίσκεται μεταξύ των πρώτων πόλεων της χώρας σε ποσοστά ανεργίας και φτώχειας και καταλήγει: «Ο εργαζόμενος λαός θα στείλει το μήνυμα του αγώνα και της πολιτικής καταδίκης της ΟΝΕ, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των υποστηρικτών αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ