Πέμπτη 27 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Ταξική αντεπίθεση για την ανεργία!

Πολύπλευρο σχέδιο δράσης του ΠΑΜΕ για την ανεργία, με περιοδείες, κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις

Η ανεργία αποτελεί έναν από τους στόχους - αιχμής στην πάλη και δράση που θα αναπτύξει το επόμενο διάστημα το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ, που συνεδρίασε χτες, αποφάσισε ένα πολύπλευρο σχέδιο δράσης για την ανεργία, που δίνει το στίγμα της αντεπίθεσης του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, στη στάση υποταγής της ηγεσίας της ΓΣΕΕ και στις προσπάθειες της κυβέρνησης να «παίξει» με τους άνεργους, προσφέροντάς τους προγράμματα... κατάρτισης και μερικής απασχόλησης. Συγκεντρώσεις, περιοδείες, πολύμορφες εκδηλώσεις προγραμματίζονται, ενώ ταυτόχρονα το ΠΑΜΕ καλεί Ομοσπονδίες και συνδικάτα να αναλάβουν ανάλογες αγωνιστικές πρωτοβουλίες.

Οπως τονίζει σε σχετική της ανακοίνωση η Γραμματεία του ΠΑΜΕ, «με δεδομένη τη συναινετικήκαι επικίνδυνη γραμμή που ακολουθεί η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, στηρίζοντας τις πολιτικές της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με εκφρασμένη την πολιτική της κυβέρνησης να κοροϊδεύει ανέργους και εργαζόμενους με τα ψευτοπρογράμματα και με σαφή την κατεύθυνση της ΟΝΕ, ότι η απασχόληση και οι εργατικές κατακτήσεις θα χτυπηθούν, οι πρωτοβουλίες που θα αναπτύξει το ΠΑΜΕ αποχτούν ξεχωριστή σημασία».

Επιδίωξη - υπογραμμίζει - είναι η παρουσία και δράση του ΠΑΜΕ ενάντια στην ανεργία, που αποτελεί καρκίνωμα του καπιταλιστικού συστήματος, να έχει χαρακτηριστικά αγωνιστικά, μαχητικά, μαζικά και ενωτικά. «Θα ενώνει - συνεχίζει - στη δράση εργαζόμενους και ανέργους, άνδρες και γυναίκες, νέους και σπουδαστές των τεχνικών και νυχτερινών σχολείων. Θα αναδείχνει τις πολιτικές αιτίες που γεννούν και διογκώνουν το πρόβλημα, τους πολιτικούς, φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς του εγκλήματος διαρκείας, που συντελείται σε βάρος της εργατικής τάξης και θα απαιτήσει άμεσα μέτρα επιβίωσης των ανέργων». Οπως σημειώνει, οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες θα αγκαλιάσουν όλες τις βασικές πόλεις της χώρας και την πίεσή τους θα την αισθανθεί έντονα η κυβέρνηση και οι βιομήχανοι.

Οι κεντρικοί άξονες του προγράμματος είναι: Κεντρικές εκδηλώσεις με συζητήσεις στη Ζώνη Περάματος και στην Εύβοια. Συγκεντρώσεις με αγωνιστικό χαρακτήρα στα κατά τόπους ΟΑΕΔ εργαζομένων και ανέργων. Περιοδείες σε εργοστάσια, επιχειρήσεις και κλάδους για την ενημέρωση των εργαζομένων και τη συστράτευσή τους στον αγώνα. Συντονισμό επιχειρησιακών - εργοστασιακών και κλαδικών σωματείων από όλη την Ελλάδα. Εκδηλώσεις στις 8 Μάρτη, Π αγκόσμια Μέρα της Γυναίκας.

Επίκεντρο της δράσης - επισημαίνει - θα αποτελέσουν ο Πειραιάς, η Πάτρα, το Λαύριο, η Εύβοια, η Λάρισα και η Θεσσαλονίκη, με την αξιοποίηση πλούσιων αγωνιστικών μορφών πάλης, ενώ το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις αρχές Φλεβάρη και θα εξελίσσεται μέχρι την Πρωτομαγιά.

Καλεί όλα τα σωματεία, τις Συντονιστικές Επιτροπές, τις Επιτροπές Αγώνα να συντονίσουν τη δράση τους με το ΠΑΜΕ. Επίσης καλεί «Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες που σέβονται την ιστορία του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και νοιάζονται για τη συνολική αντιπαράθεση στην πολιτική της κυβέρνησης και στις επιλογές της ΟΝΕ, να ξεδιπλώσουν παράλληλα δικές τους αγωνιστικές πρωτοβουλίες».

Καταλήγοντας, τονίζει: «Καλούμε τους ίδιους τους απλούς εργαζόμενους, ανεξάρτητα από τις ιδεολογικές και πολιτικές τους απόψεις, να απαιτήσουν από τα σωματεία τους, να πάρουν μέρος στο Μέτωπο αυτό, που δεν είναι απλά μέτωπο των ανέργων, αλλά αγκαλιάζει όλους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ