Πέμπτη 27 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Συγκέντρωση ενάντια στην προσφυγή

Στις 9 π.μ., στα δικαστήρια της Ευελπίδων, ενάντια στην προσφυγή της ΠΑΣΚΕ για ακύρωση των εκλογών

Την πρώτη δυναμική απάντηση στις προσπάθειες να χτυπηθεί το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, δίνουν οι οικοδόμοι, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας, σήμερα στις 9 το πρωί, μπροστά στα δικαστήρια της Ευελπίδων, την ώρα που θα εκδικάζεται η προσφυγή της ΠΑΣΚΕ, με την οποία ζητά ακύρωση των εκλογών του Συνδικάτου.

Η συγκεκριμένη ενέργεια της ΠΑΣΚΕ δεν αποτελεί δική της πρωτοβουλία, αλλά υποκινείται από την κυβέρνηση, που θεωρεί εμπόδιο την αγωνιστική δράση και λειτουργία του Συνδικάτου ενάντια στην αντεργατική πολιτική της. Ο ταξικός χαρακτήρας του Συνδικάτου έχει μπει στο στόχαστρο και των πολυεθνικών του χώρου, που «ενοχλούνται» ιδιαίτερα από τη δράση του Συνδικάτου στα μεγάλα τεχνικά έργα, από το ότι οργανώνει την πάλη των εργαζομένων εκεί, στην κατεύθυνση της υπεράσπισης των δικαιωμάτων τους και της διεύρυνσης των κατακτήσεών τους.

Η προσπάθεια να ακυρωθούν οι εκλογές στο Συνδικάτο συγκεντρώνει την οργή των οικοδόμων και αυτό εκφράζεται έντονα στις εξορμήσεις και περιοδείες που πραγματοποίησαν στελέχη του Συνδικάτου αυτή την περίοδο σε χώρους δουλιάς. Στις συζητήσεις που έγιναν εκφράστηκε η απόφαση των εργαζομένων του κλάδου να συσπειρωθούν γύρω από το Συνδικάτο και να το υπερασπίσουν από κάθε προσπάθεια σε βάρος του ταξικού του χαρακτήρα.

Τους πολλαπλούς στόχουςς, που έχει η συγκεκριμένη ενέργεια της ΠΑΣΚΕ, επισημαίνει η Χ. Τσεντούρου, πρόεδρος του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής, που μας δήλωσε: «Οι διώξεις το τελευταίο διάστημα έχουν πυκνώσει. Δίωξη του "Ριζοσπάστη", δίωξη του "Νέμεσις" κ.ά. Ταυτόχρονα, έχουμε παρεμπόδιση των εργατών να ψηφίσουν στο συνδικάτο τους, όπως έγινε με την παρέμβαση του προέδρου της ΓΣΕΕ Χ. Πολυζωγόπουλου, σε εργοστάσιο του κλάδου μας. Η κυβερνητική δίωξη - στην ουσία - ενάντια στο Συνδικάτο Οικοδόμων έχει στόχους, που πάνε πολύ μακριά. Θέλει να χτυπήσει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, μέσω του μεγαλύτερου Συνδικάτου στο χώρο της Αθήνας, να χτυπήσει την ιδέα του συντονισμού και της συνολικής αντίστασης. Αυτή η δίωξη θέλει να ανακόψει την όλο και πιο πυκνά εκφρασμένη διάθεση των εργαζομένων για αγώνες που να αμφισβητούν την καρδιά της πολιτικής της κυβέρνησης, που ακούει στο όνομα της ΟΝΕ. Θέλουν να χτυπήσουν και αν είναι δυνατόν να ακινητοποιήσουν το δρόμο της ταξικής πάλης και σύγκρουσης, που έχει επιλέξει και ακολουθεί το συγκεκριμένο Συνδικάτο. Θέλουν, έτσι, να κλείσουν το δρόμο και σε άλλα συνδικάτα και συνδικαλιστές, σε άλλες δυνάμεις, στους εργαζόμενους. Δε θα το επιτρέψουμε. Οι εργάτες έχουν τη δύναμη και τη θέληση να περιφρουρήσουν τα συνδικάτα τους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο αγώνας έφερε αποτέλεσμα (2012-04-25 00:00:00.0)
Κάτω από την πίεση πήρε πίσω τις απολύσεις (2008-07-19 00:00:00.0)
Υπόθεση όλων μας η υπεράσπιση του Συνδικάτου Οικοδόμων (2002-12-28 00:00:00.0)
Στην τελική ευθεία η ψηφοφορία (2002-11-10 00:00:00.0)
Δεν το πτοούν οι επιθέσεις (2000-01-26 00:00:00.0)
Θα γελοιοποιηθούν οι διώχτες του (1998-01-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ