Τετάρτη 17 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΠΑΣΟΚ
Κέρδισαν δίκαια το χειροκρότημα των βιομηχάνων

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Με αφορμή τις χτεσινές τοποθετήσεις του Κ. Καραμανλή και του Γ. Παπανδρέου στη συνέλευση του ΣΕΒ, το Γραφείο Τύπου τονίζει:

«Τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κέρδισαν δίκαια το χειροκρότημα των βιομηχάνων για όσα είπαν στις ομιλίες τους. Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ, κατόρθωσε να συνεχιστεί η εντυπωσιακή άνοδος των κερδών τους με τη μείωση του εργατικού και λαϊκού εισοδήματος.

Παρά την τεράστια αύξηση του παραγόμενου πλούτου, και οι δύο υπερθεμάτισαν για την αύξηση 77 λεπτών τη μέρα, που υπέγραψε η ΓΣΕΕ. Και οι δυο υποσχέθηκαν ακόμα περισσότερα προνόμια στο κεφάλαιο. Οτι υποστηρίζουν, αντί για τους ανέργους να επιδοτούνται οι βιομήχανοι. Να μειωθούν κι άλλο οι συντάξεις και να αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης. Να γίνουν πλήρως εμπορεύματα η Παιδεία, η Υγεία και η Πρόνοια.

Και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πασχίζουν για την ταξική υποταγή των εργαζομένων με τους "κοινωνικούς διαλόγους" και την "εργασιακή ειρήνη".

Και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αξίζουν την κατακραυγή των εργαζομένων, που τα ταξικά τους συμφέροντα είναι διαμετρικά αντίθετα με τους καπιταλιστές και όσους τους υπηρετούν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ