Τετάρτη 17 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Εμείς στηρίξαμε τα υπερκέρδη σας!

Τη σημαντική συνεισφορά της κυβέρνησης στην αύξηση των υπερκερδών των επιχειρήσεων ανέδειξε στην ομιλία του στον ΣΕΒ ο Κ. Καραμανλής, δεσμευόμενος ταυτόχρονα ότι θα συνεχίσει την πολιτική των αντιδραστικών «μεταρρυθμίσεων» πιο αποφασιστικά. Το μήνυμα που ουσιαστικά μετέφερε στη συνέλευση των βιομηχάνων ο πρωθυπουργός, ήταν ότι η κυβέρνηση δε χαλαρώνει τους ρυθμούς της αντιλαϊκής επίθεσης, αλλά θα συνεχίσει ακόμα πιο έντονα.

«Δε σταματούμε εδώ. Δεν επαναπαυόμαστε. Και αυτό θέλω να το υπογραμμίσω», τόνισε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι «τα θετικά στοιχεία» (σ.σ. εννοεί τους γνωστούς δείκτες της καπιταλιστικής ανάπτυξης) «δε σημαίνουν εφησυχασμό». Τα στοιχεία αυτά (όπως ο ρυθμός ανάπτυξης, ο δείκτης οικονομικού κλίματος, η ανταγωνιστικότητα και άλλα τέτοια), σύμφωνα με τον Κ. Καραμανλή «συνιστούν έμπρακτη ενθάρρυνση στις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που ξεκινήσαμε». Επιπλέον, «υποδεικνύουν την ανάγκη ακατάπαυστης προσπάθειας και διαρκούς δράσης για τη συνεχή βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος. Αυτό δεσμευτήκαμε και αυτό κάνουμε», τόνισε, υπογραμμίζοντας τη βούληση της κυβέρνησης να συνεχίσει «σταθερά, αποφασιστικά και εντατικά τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις».

Με ξεχωριστό καμάρι, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις μάχες που έδωσε για χάρη της «επιχειρηματικότητας» και παρουσίασε τα μέτρα που έχει πάρει για να τη στηρίξει. «Ηρθαμε σε σύγκρουση με κατεστημένες νοοτροπίες και συντηρητικές αντιλήψεις, που παρεμπόδιζαν, για χάρη κομματικών σκοπιμοτήτων(!), την επιχειρηματικότητα», είπε χαρακτηριστικά, ενώ σε άλλο σημείο τόνισε: «Είπαμε και το αποδεικνύουμε στην πράξη ότι χτίζουμε ισχυρές προϋποθέσεις για μια άνοιξη επιχειρηματικότητας στη σύγχρονη Ελλάδα». Για του λόγου το αληθές ανέφερε ότι «στα δύο χρόνια, που έχουμε την ευθύνη της διακυβέρνησης, προωθήσαμε - και προωθούμε - βαθιές τομές, θαρραλέες μεταρρυθμίσεις, ουσιαστικές αλλαγές, που εγγυώνται ασφαλή και ταχύρυθμη αναπτυξιακή τροχιά, σ' ένα υγιές δημοσιονομικό περιβάλλον». Ως τέτοιες ανέφερε τη μείωση φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις, το νέο «αναπτυξιακό» νόμο και το «νέο» θεσμικό πλαίσιο για δημόσια έργα.

Καταλήγοντας, αφού συνεχάρη τον απερχόμενο πρόεδρο του ΣΕΒ Οδ. Κυριακόπουλου «για ό,τι θετικό έχει προσφέρει στην επιχειρηματικότητα», απευθύνθηκε στον νεοεκλεγέντα Δ. Δασκαλόπουλο, λέγοντας ότι «προσδοκούμε στενή συνεργασία, ώστε με νέες ιδέες και νέα δυναμική να κάνει η πατρίδα μας το αναπτυξιακό άλμα που δικαιούται». Και μιλώντας σε φίλους και εταίρους κατέληξε: «Καλή επιτυχία στο έργο σας. Εχουμε, άλλωστε, πολλά να κάνουμε: Για την αναζωογόνηση του βιομηχανικού ιστού της χώρας. Την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Την ανάπτυξη δυναμικής και ανταγωνιστικής Οικονομίας»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ