Τετάρτη 17 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Κατέθεσε τα ΣΕΒη του...

Περισσότερη «ευελιξία» και «προσαρμοστικότητα» για τους εργαζομένους και νέες φοροαπαλλαγές - επιδοτήσεις για το μεγάλο κεφάλαιο είναι, σύμφωνα με τον Γ. Παπανδρέου, η μόνη «ρεαλιστική πρόταση για τη μείωση της ανεργίας» και την «επιτάχυνση της ανάπτυξης». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, παρουσιάζοντας στην ομιλία του τις πολιτικές θέσεις του κόμματός του, αναφέρθηκε, στο όνομα του πρώην προέδρου του, στις ...πολύτιμες υπηρεσίες που έχουν προσφέρει οι βιομήχανοι στην «κοινωνία» και στο «έθνος»! Ο Γ. Παπανδρέου υιοθέτησε κάθε απαίτηση του μεγάλου κεφαλαίου και συγχρόνως κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει με ακόμα ταχύτερους ρυθμούς στις «απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα».

«Η ελληνική αγορά εργασίας χρειάζεται αλλαγές και προσαρμογές», είπε ο Γ. Παπανδρέου, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα «για περισσότερη προσαρμοστικότητα και ευελιξία» μέσα «σε ένα ευέλικτο περιβάλλον εργασίας». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με πρόσχημα την καταπολέμηση της ανεργίας, πρότεινε ουσιαστικά την παραπέρα προώθηση της «μερικής» και «προσωρινής» απασχόλησης, την ακόμα μεγαλύτερη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αναφερόμενος στην περίπτωση των απολυμένων της Νάουσας, ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ «δε θέλει να τους μετατρέψει σε συνταξιούχους», αλλά μέσω «επιδότησης των εργοδοτικών εισφορών και επιδοτήσεις επιχειρηματικών πρωτοβουλιών» να τους στηρίξει. Να επιχορηγήσει δηλαδή τους κεφαλαιούχους για να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας... Ο ίδιος επίσης πρότεινε τον ΟΑΕΔ να τον αναλάβουν οι «κοινωνικοί εταίροι», συμπεριλαμβανομένων και των βιομηχάνων, προσφέροντας τους ανέργους στις αδηφάγες ορέξεις των επιχειρηματιών. Ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα «είναι ανοιχτό και σε περαιτέρω μείωση των συντελεστών» για τα «αδιανέμητα κέρδη», προκειμένου να «ενθαρρύνει τις επενδύσεις».

Ο Γ. Παπανδρέου στην ομιλία του διεκδίκησε το ρόλο του καλύτερου εκφραστή των συμφερόντων της άρχουσας τάξης, αφού, όπως ανέφερε, «το ΠΑΣΟΚ έχει σχετική μέχρι και μεγάλη πολιτική εμπειρία», ώστε να περάσει τις «αλλαγές», με «θετικό αποτέλεσμα για όλους», μέσα «από κοινωνική διαβούλευση, διαμεσολάβηση, επίλυση συγκρούσεων σε όλα τα επίπεδα». Υπάρχει «χώρος συνεργασίας μεταξύ μας (σ.σ ΠΑΣΟΚ - ΣΕΒ)», είπε χαρακτηριστικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ