Πέμπτη 18 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
Ο απόγονος του Χριστού είναι η Σοφί Ντεβό!

Εκτός από τον Κώδικα υπάρχουν και... άλλες ταινίες!

Τι βδομάδα κι αυτή! Μια ταινία σε 235 αίθουσες! Λες και πουλάνε ψωμί! Και οι προπωλήσεις εισιτηρίων να ξεπερνάνε τις 100.000! Πρόκειται, σίγουρα, για κοινωνική υστερία! Μια υστερία, η οποία για να δημιουργηθεί, πέρα από την επιστημονική κλασική διαφήμιση που έκανε η συγκεκριμένη ταινία, βοήθησαν, με τη στάση τους (αθώα;), η αρχιεπισκοπή και οι παραεκκλησιαστικές οργανώσεις! Αλλά και διάφοροι πολιτικοί, καλλιτέχνες, επιστήμονες, με τις καθημερινές τους αναφορές στα διάφορα τηλεοπτικά παράθυρα και στήλες περιοδικών και εφημερίδων! Να μην ξεχνάμε, επίσης, και τις γνωστές τηλεοπτικές εκπομπές κους-κους. Οι οποίες, με τις καθημερινές τους παρεμβάσεις, χρόνια τώρα, δημιούργησαν ένα κοινό, που τρελαίνεται για κάθε λογής μπανιστήρι (ηχητικό-οπτικό). Εδώ γίνεται ζήτημα με ποια τα έχει ο Καρβέλας, δε θα γίνει θέμα με ποια τα είχε ο Χριστός; Εδώ αναστατώθηκε ο κόσμος αν η Χαρά είναι παιδί του Βοσκόπουλου ή δεν είναι, δε θα ψάχνανε το DNA του Ιησού, για να σιγουρευτούμε για τη Σοφί, το παιδί της Μαγδαληνής;

«Κώδικας Ντα Βίντσι», του Ρον Χάουαρντ, λοιπόν! Μια ιστορικοφανής θρησκευτική (κυριολεκτικά) κινηματογραφική περιπέτεια! Και να σας πω, μην πάτε να τη δείτε, γιατί δε θα χάσετε τίποτα, δε θα με ακούσετε! Καλό παραμύθιασμα, λοιπόν!

Πάντως, αν σας περισσέψει χρόνος και χρήμα, οι άλλες δυο ταινίες της βδομάδας αξίζουν, πραγματικά και μεταφορικά, τα λεφτά τους (σας)! «Οι Αθώες Φωνές», του Μεξικάνου Λουίς Μαντόκι, παρότι βλέπει, μέσα από τα μάτια ενός παιδιού, αρκετά συναισθηματικά τον εμφύλιο του Ελ Σαλβαδόρ, παρουσιάζoυν ιδιαίτερο ενδιαφέρον!

Από τη λατινική Αμερική είναι και η τρίτη ταινία της βδομάδας. «Στην Πόλη του Πάθους», του Σέρτζιο Μακάδο από το Ελ Σαλβαδόρ, παρακολουθούμε ζεστές καρδιές, καρδιές γεμάτες φλόγα, οι οποίες, ανίκανες να ελέγξουν τα πάθη τους, πυρπολούνται!

Και ακόμα, σαν απάντηση στον Κώδικα Ντα Βίντσι, δυο κεντρικές αίθουσες της Αθήνας (Ελλη, Δαναός) προβάλλουν έναν μεγάλο αριθμό εκλεκτών ταινιών, ταινιών που είδαμε και, κάποιες απ' αυτές, αγαπήσαμε στο παρελθόν, και μάλιστα με ένα εισιτήριο! (Διαβάστε σχετικά στο «ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΦΙΕΡΩΜΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ