Παρασκευή 19 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Από τοξικό φυτό οι δηλητηριάσεις;

Στην κατανάλωση τοξικού φυτού αποδίδεται κατά πάσα πιθανότητα η δηλητηρίαση 7 ανθρώπων, που έφαγαν βλίτα τα οποία είχαν προμηθευτεί από το σούπερ μάρκετ «Βερόπουλος» στο Κουκάκι. Αυτό προκύπτει από χτεσινή ανακοίνωση του ΕΦΕΤ με τα πρώτα εργαστηριακά αποτελέσματα των εξετάσεων που πραγματοποιήθηκαν σε τρία δείγματα που στάλθηκαν στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο. Δεν αποκλείεται, ωστόσο, και η ύπαρξη φυτοφαρμάκου, κάτι το οποίο ακόμα ελέγχεται.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο ΕΦΕΤ μετά από ενημέρωση που είχε για τα κρούσματα από νοσοκομεία, μεταξύ αυτών και από το κέντρο δηλητηριάσεων του Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», έλαβε και έστειλε για ανάλυση δείγματα από το σούπερ μάρκετ. Υποστηρίζει δε ότι καμία επίσημη καταγγελία δε δέχτηκε για άλλα κρούσματα. Από τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων που δόθηκαν χτες το βράδυ στη δημοσιότητα, κοινό χαρακτηριστικό, και στα τρία δείγματα, ήταν η ύπαρξη του τοξικού φυτού «Datura stramonium».

Ας σημειωθεί ότι το ίδιο βρέθηκε και σε δείγμα που είχε στείλει νωρίτερα σε ιδιωτικό εργαστήριο το σούπερ μάρκετ. Πάντως, σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, η εξέταση του δείγματος θα ολοκληρωθεί σε λίγες μέρες με τον έλεγχο παρουσίας υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων και την τοξικολογική ανάλυση που πραγματοποιείται σε αντίστοιχα εργαστήρια του Ινστιτούτου.

Σημειώνεται ότι, παρά τους ισχυρισμούς του ΕΦΕΤ, χτες έγινε γνωστό ότι ένας ακόμα άντρας που είχε φάει απ' τη συγκεκριμένη παρτίδα βλίτων εισήχθη στον «Ερυθρό Σταυρό» με συμπτώματα δηλητηρίασης, ενώ και η σύζυγός του που επίσης κατανάλωσε χόρτα νοσηλεύεται στον «Ευαγγελισμό» μετά από εγκεφαλικό, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ