Παρασκευή 19 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
«Να δείξουμε στα παιδιά τον άλλο δρόμο»

Πρωτοβουλία συσπείρωσης εργαζομένων, εκπαιδευτικών, γονιών ενάντια στην πολιτική ιδιωτικοποίησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ανέλαβε η Αγωνιστική Δημοτική Κίνηση «Πέραμα - Σύγχρονη Πόλη»

Τα αγωνιστικά τους βήματα συντονίζουν εκπαιδευτικοί, εργατικές και λαϊκές οικογένειες του Περάματος διεκδικώντας Παιδεία που να ανταποκρίνεται και να καλύπτει τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και συμβάλλοντας στη συγκρότηση μετώπου για την απόκρουση της πολιτικής των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που ιδιωτικοποιεί και υποβαθμίζει ραγδαία αυτό το κοινωνικό αγαθό και το μετατρέπει σε εμπόρευμα.

Τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία ανέλαβε η Αγωνιστική Δημοτική Κίνηση «Πέραμα - Σύγχρονη Πόλη» και ο επικεφαλής της, πρώην δήμαρχος της πόλης και σημερινός υποψήφιος Γιάννης Πατσιλινάκος, με εκδήλωση που διοργανώθηκε προχτές το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η συμμετοχή καθηγητών και δασκάλων, συλλόγων γονέων, αλλά και γονιών, ανθρώπων του μόχθου, έκανε φανερή την ανησυχία των Περαματιωτών για το μέλλον που επιφυλάσσουν στα παιδιά τους. Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο Γ. Πατσιλινάκος και η Χριστίνα Καραμαλίκη, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Πειραιά, ενώ παρεμβάσεις έγιναν από παραβρισκόμενους εκπαιδευτικούς και γονιούς.

Από τα στοιχεία που προέκυψαν στη διάρκεια της κουβέντας έγινε ξεκάθαρη η προσπάθεια υποβάθμισης των σχολείων του Περάματος, προσπάθεια στην οποία πρωτοστατεί ο σημερινός δήμαρχος, Γ. Λαγουδάκος, «εκλεκτός» της ΝΔ, με τη στήριξη που του παρέχει ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, Ι. Γλύκας.

Οπως ανέφερε ο Γ. Πατσιλινάκος, οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό που παρουσιάστηκαν αυτή τη χρονιά ήταν πρωτοφανείς για το Πέραμα καθώς υπήρχαν 22 δάσκαλοι και 23 καθηγητές λιγότεροι. Η υπουργός Παιδείας όταν της τέθηκε το πρόβλημα πρότεινε προκλητικά να αυξηθεί ο αριθμός των μαθητών στις τάξεις για να περιοριστούν οι ελλείψεις.

Οπως καταγγέλθηκε, ο δήμαρχος, υπονομεύοντας ανοιχτά και τον αγώνα που δίνουν εδώ και δεκαετίες οι κάτοικοι για να φύγουν τα «καζάνια του θανάτου», όπως χαρακτηρίζουν τις εγκαταστάσεις των εταιριών πετρελαιοειδών, από το Πέραμα, έφτασε στο σημείο να ζητήσει από την εταιρία SHELL να προσφέρει πετρέλαιο στα σχολεία με τα ανάλογα βέβαια ανταλλάγματα. Ενώ τρία οικόπεδα που είχε εξασφαλίσει η προηγούμενη αγωνιστική δημοτική αρχή για την ανέγερση νηπιαγωγείων μέχρι και σήμερα παραμένουν έρημα. Καταγγέλθηκε ακόμα ότι τα κονδύλια για τα λειτουργικά έξοδα και τα έξοδα συντήρησης δίνονται από το δήμο καθυστερημένα και με το σταγονόμετρο και ...πάει λέγοντας.

Η Χρ. Καραμαλίκη υπογράμμισε: «Εμείς οι γονείς πρέπει να σηκώσουμε ανάστημα και να δείξουμε στα παιδιά μας τον άλλο δρόμο, αυτόν της αξιοπρέπειας, του αγώνα για σχολεία που θα βγάζουν ολοκληρωμένες προσωπικότητες, θα παράγουν επιστημονική σκέψη, με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες. Απαιτείται να είμαστε στους δρόμους παλεύοντας για το καλό των παιδιών μας αλλά και συνολικά ενάντια σε αυτή την πολιτική, γιατί δεν είμαστε μόνο γονείς εμείς, είμαστε οι άνεργοι, εμείς υποφέρουμε από τη συρρίκνωση της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, από την ιδιωτικοποίηση της Υγείας, την ακρίβεια».

Ο Γ. Πατσιλινάκος επισήμανε: «Εχουμε τη δύναμη, τη θέληση και την πλούσια εμπειρία. Με το κίνημα για την Παιδεία που αναπτύχθηκε στο Πέραμα τα προηγούμενα χρόνια και που πρωτοπόρος ήταν η προηγούμενη δημοτική αρχή, καταφέραμε από το 1998 να είμαστε ο μοναδικός δήμος του Λεκανοπεδίου που είχε όλα τα σχολεία ιδιόκτητα και όλα σε πρωινή βάρδια. Μπορούμε να συσπειρωθούμε αγωνιστικά, να διεκδικήσουμε και να επιβάλουμε λύσεις. Εχουμε τη δύναμη, πρέπει να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ