Παρασκευή 19 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ
Νέα αντιΚΚΕ παράκρουση από το ΠΑΣΟΚ
  • Μετά τον Γ. Φλωρίδη, ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου πήρε τη σκυτάλη στην αισχρή προπαγάνδα ότι το ΚΚΕ «συμπλέει με τη ΝΔ»
  • Η ίδια η πράξη αποδεικνύει ότι το ΠΑΣΟΚ ταυτίζεται με τη ΝΔ, τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ Ελπίδα Παντελάκη

Νέο κρούσμα φτηνής επίθεσης, λόγω ανυπαρξίας επιχειρημάτων, στο ΚΚΕ από στέλεχος του ΠΑΣΟΚ με στόχο την παραπληροφόρηση και την προσπάθεια να κρυφτεί ότι η πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ταυτίζεται απόλυτα, εκδηλώθηκε χτες.

Συγκεκριμένα, χτες, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιλτιάδης Παπαϊωάννου μιλώντας στη Βουλή - στο πλαίσιο της συζήτησης για το νέο Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων - είπε το εξής:

«Αυτά τα λέω για την άλλη Αριστερά γιατί τελευταία η παραδοσιακή Αριστερά και κύρια το ΚΚΕ πολύ συμπλέει μαζί σας, κύριε υπουργέ (σ.σ. απευθυνόμενος στον Πρ. Παυλόπουλο). Ξεχνούν οι της άλλης Αριστεράς ότι ο Φωλόπουλος, ο Μακρής και μια σειρά αγωνιστές δήμαρχοι πήγαιναν φυλακή επί Νέας Δημοκρατίας γιατί κατέθεταν στεφάνι για την Εθνική Αντίσταση. Ολα αυτά άλλαξαν και άλλαξαν από εμάς γιατί επικυρώσαμε λαϊκές κατακτήσεις και τους αγώνες της ίδιας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Ολα αυτά τα περί ...«σύμπλευσης» έρχονται μία μέρα μετά τη δήλωση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Φλωρίδη ότι στελέχη του ΚΚΕ «βάζουν πλάτη στην κυβέρνηση, όταν είναι σε δύσκολη θέση». Αποδεικνύοντας ή ότι υπάρχει ομαδική, ΠΑΣΟΚική αντιΚΚΕ παράκρουση ή ότι όλα αυτά εντάσσονται σε μια καλά ενορχηστρωμένη επίθεση του ΠΑΣΟΚ με στόχο να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη και να κρύψει ότι, επί της ουσίας, «σύμμαχοι» ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων είναι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Αποστομωτικές απαντήσεις σε ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Την οφειλόμενη απάντηση στους ισχυρισμούς του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ έδωσε στη δευτερολογία της η βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφια δήμαρχος Πειραιά Ελπίδα Παντελάκη. Αναφερόμενη στους διαχρονικούς αγώνες του ΚΚΕ για την καθιέρωση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ειδικότερα στα χρόνια της Εθνικής Αντίστασης, τόνισε:

«Το ΠΑΣΟΚ σήμερα κάνει σε εμάς κριτική ότι συμπλέουμε με τη Νέα Δημοκρατία. Για ποιο λόγο; Επειδή εμείς λέμε ότι ταυτίζεται με τη Νέα Δημοκρατία. Μα, εμείς το λέμε; Αφού είναι η πράξη αυτή. Ο κ. Παπαϊωάννου, λοιπόν, είπε ότι δε σκεφτόμαστε τι γινόταν το '74, '75, '76 με τα στεφανώματα και τα επεισόδια, κλπ. Μα, τότε ήταν αντιπολίτευση το ΠΑΣΟΚ και έλεγε "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο". Τα ξεχάσατε; Μετά, το ΠΑΣΟΚ έγινε κυβέρνηση. Αλλαξαν τα πράγματα. Δηλαδή, ανάλογα με την περίπτωση είμαστε με τις νέες εξελίξεις και ανάλογα με την περίπτωση είμαστε στο χτες;».

Η Ελπίδα Παντελάκη απάντησε και στον υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος χαρακτήρισε την τοποθέτηση του ΚΚΕ για τον Κώδικα «ουτοπική» και είπε ότι η κριτική στο κείμενο είναι «υπερβολική» και ότι όσα ακούστηκαν από τους βουλευτές του ΚΚΕ είναι ανεφάρμοστα. Είπε συγκεκριμένα: «Ποιο είναι, αλήθεια, το υπερβολικό ζήτημα και η ουτοπία; Γιατί εμείς σήμερα, με αφορμή τη συζήτηση του Κώδικα, δε βάλαμε την αντίληψη που έχουμε για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Επιζητούμε να υπάρχει μια λαϊκή Αυτοδιοίκηση στα πλαίσια μιας άλλης εξουσίας που έθεσα και εισηγήθηκα. Της λαϊκής εξουσίας».

Σε άλλο σημείο τόνισε: «Εμείς αυτά που θέσαμε ήταν απολύτως ρεαλιστικά. Υπάρχουν συγκεκριμένα άλυτα προβλήματα στους δήμους και στις κοινότητες. Δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Πρέπει να δώσετε περισσότερα χρήματα, τώρα. Επρεπε να το είχατε κάνει χτες. Για ποια ουτοπία συζητάμε; Μήπως είναι ουτοπία ότι δεν υπάρχει ένα γήπεδο, ότι είναι υπό διωγμό ο στίβος; `Η τα ζητήματα κοινωνικής πολιτικής, που φέρνετε αρμοδιότητες που είναι αποκλειστικής ευθύνης του κράτους, και λέμε αυτό να σταματήσει, να φρενάρει η κατάσταση. Οχι ότι αυτό θα αλλάξει τον αντιλαϊκό χαρακτήρα, έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα της Αυτοδιοίκησης, αλλά λέμε "να μην πάμε χειρότερα"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ