Παρασκευή 19 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΟΥΣΑ
Κλιμάκωση για το δίκιο ανέργων και απολυμένων

Συγκέντρωση και πορεία χτες στην πόλη, στο πλαίσιο του πανναουσαϊκού συλλαλητηρίου που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο

Αποψη από τη χτεσινή συγκέντρωση

Motion Team

Αποψη από τη χτεσινή συγκέντρωση
Στους δρόμους της Νάουσας, ενωμένοι στον ταξικό αγώνα, βρέθηκαν χτες για μια ακόμη φορά εργαζόμενοι και άνεργοι, δίνοντας συνέχεια στον κοινό, πολύχρονο αγώνα υπεράσπισης και διεκδίκησης των δικαιωμάτων των εκατοντάδων απολυμένων κλωστοϋφαντουργών. Υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα στη δουλιά με πλήρη δικαιώματα και διεκδικώντας ουσιαστική προστασία απολυμένων και ανέργων, έδωσαν απάντηση και στον εμπαιγμό που επιχείρησαν από κοινού η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο ΣΥΝ, που ψήφισε την τροπολογία μετατροπής της πρόωρης σύνταξης σε «ειδική εισοδηματική ενίσχυση».

Πατώντας στη στέρεη πείρα των προηγούμενων αγώνων τους, οι απολυμένοι από την «ΤΡΙΚΟΛΑΝ», τα «ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ Β΄», την «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ» και του «ΠΑΠΑΦΙΛΙΠΠΟΥ», μαζί με εργαζόμενους της πόλης προσυγκεντρώθηκαν στο ορμητήριο των αγώνων τους, το Εργατικό Κέντρο, κι έφτασαν στη συγκέντρωση, στην πλατεία Καρατάσου, με μαχητική πορεία βροντοφωνάζοντας: «Με το ΠΑΜΕ μια γροθιά, στον αγώνα η εργατιά!», «ΓΣΕΕ εργατών κι όχι των εργοδοτών!».

Στη συγκέντρωση, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Χρήστος Τρεμπελής, τσάκισε στην ομιλία του τα ψέματα της κυβέρνησης και των συνοδοιπόρων της. Αναφερόμενος στην τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή, σημείωσε ότι «η αιφνιδιαστική αναδίπλωση της κυβέρνησης δεν αποτελεί έκπληξη. Φέρνει στην επιφάνεια, με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο, τις ρητές και κατηγορηματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου, που δεν της επιτρέπουν τον παραμικρό ελιγμό, ακόμα και για την εκτόνωση των αντιδράσεων των ανέργων».

Διεκδικούμε το δίκιο μας!

Και κατέληξε στέλνοντας μήνυμα στην κυβέρνηση: «Οι άνεργοι κι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να δεχτούν τα ψίχουλα που δίνει η κυβέρνηση. Διεκδικούν το δίκιο τους, τα δικαιώματα που καλύπτουν όλους τους ανέργους». Για να προσθέσει: «Οι εργαζόμενοι κι οι άνεργοι έχουν αντικειμενικό συμφέρον να συστρατευτούν σ' αυτόν τον αγώνα, να παλέψουν για την αλλαγή των συσχετισμών δύναμης σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο. Οι ανάγκες της λαϊκής οικογένειας δε χωρούν στην πολιτική των "επιδομάτων". Αυτό το δρόμο δείχνει και η στάση του Εργατικού Κέντρου και των απολυμένων της Νάουσας, με την απόφασή τους να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, διεκδικώντας ανάμεσα σε άλλα πλήρη σταθερή δουλιά για όλους, επιδότηση όλων των ανέργων με 1.050 ευρώ το μήνα για όσο είναι άνεργοι, αναγνώριση του χρόνου της ανεργίας ως συντάξιμου, πλήρη συνταξιοδότηση όλων των απολυμένων κλωστοϋφαντουργών, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας, με 7.500 ένσημα».

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν αντιπροσωπεία της Επιτροπής Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και, ανάμεσα σε άλλους, οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΔΑΚ Νάουσας, Αντώνης Φίλης και Λάκης Λακηνάνος και ο υποψήφιος δήμαρχος Ανθεμίων Δ. Κουρούκλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ