Σάββατο 20 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ «ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ»
«Σώθηκε» ελεύθερος χώρος

Ενας χώρος, έκτασης περίπου ενός στρέμματος, στο Παγκράτι (κοντά στην πλατεία Προσκόπων) που ήταν στη διαδικασία της τσιμεντοποίησης, σώθηκε, χάρη στην παρέμβαση της «Συμπαράταξης για την Αθήνα» και του δημοτικού συμβούλου, υποψήφιου δημάρχου Αθήνας, Σπύρου Χαλβατζή.

Ο χώρος, που βρίσκεται μεταξύ των οδών Ελλανίκου, Πολέμωνος και Νικοσθένους, είχε χαρακτηριστεί από το 1982 κοινόχρηστο πράσινο και παιδική χαρά, ωστόσο, «απελευθερώθηκε» και ο ιδιοκτήτης είχε τη δυνατότητα να χτίσει. Ο επικεφαλής της «Συμπαράταξης», Σπ. Χαλβατζής, με επιστολή του στις 10 του Απρίλη προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Β. Κορομάτζο, σημείωνε: «Εστω και την τελευταία στιγμή, να αποτραπεί η τσιμεντοποίηση αυτού του ανοιχτού χώρου που βρίσκεται ανάμεσα σε στενότατους δρόμους, σε μια περιοχή χωρίς αέρα ή θέα, μια γειτονιά ήδη ασφυκτικά πυκνοδομημένη».

Το θέμα ήρθε πρόσφατα στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο, ομόφωνα, αποφάσισε τον επαναχαρακτηρισμό του χώρου. Χτες, η Νομαρχία Αθηνών υπέγραψε την αναστολή εκτέλεσης των οικοδομικών εργασιών για έξι μήνες. Σε αυτό το χρονικό διάστημα ο Δήμος Αθήνας θα πρέπει να καταθέσει στην πολεοδομία της Νομαρχίας τον φάκελο τροποποίησης, προκειμένου ο χώρος να χαρακτηριστεί εκ νέου χώρος πρασίνου και παιδική χαρά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακριβώς απέναντι από τον χώρο αυτό βρίσκεται βρεφονηπιακός σταθμός, ιδιοκτησίας Δήμου Αθήνας, ο οποίος στεγάζεται σε πολυώροφο κτίριο, χωρίς κατάλληλο αύλειο χώρο. Η δημιουργία παιδικής χαράς στο οικόπεδο της Ελλανίκου ήταν πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ