Κυριακή 28 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΡΟΔΟ
Δωρεάν ιατρικές συμβουλές

Αρκετοί επιφανείς συμπολίτες μας, λόγω της αφοσίωσής τους στον ανιδιοτελή αγώνα για τη σωτηρία της μητέρας πατρίδας, λησμονούν πως είναι κι αυτοί άνθρωποι κι έχουν ανάγκες. Λησμονούν ακόμη και τον ελάχιστο χρόνο που δικαιούνται για τον εαυτό τους, παρουσιάζοντας έτσι προβληματάκια, που βεβαίως εύκολα μπορούν να λυθούν. Σ' αυτούς τους ήρωες προσφέρουμε δωρεάν τις ιατρικές συμβουλές μας μέσα από το γνωστό διαγνωστικό κέντρο «Ο Σαμαρείτης που έγινε καλός άνθρωπος».

1. Προς τον κ. Βύρωνα Πολύδωρα, ποιητή πάντοτε κι έπειτα υπουργό Δημόσιας Τάξης: Μου γράφετε πως λόγω της παρατεταμένης παρουσίας σας στις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας, παρουσιάζετε διαταραχές των ώτων και του λαβυρίνθου, διαταραχές μεταβολισμού και της θρέψης, παράδοξη ωχρότητα και ανησυχία. Πρώτα απ' όλα ανησυχώ κυρίως με το τελευταίο σύμπτωμα. Είναι γνωστό πως ένας ποιητής του ύψους του δικού σας δοκιμάζεται όταν διατάζει τα Ματ ν' ανοίξουν μερικά κεφάλια και να ποδοπατηθούν μερικοί διαδηλωτές. Συστήνω θεραπεία με απλή ασπιρίνη. Η ανακάλυψη της ασπιρίνης έγινε για ευαίσθητες και ανήσυχες ψυχές όπως η δική σας. Στην περίπτωσή σας, καλό είναι να κάνετε χρήση της ασπιρίνης τη στιγμή της καταστολής μιας διαδήλωσης, για να μπορείτε έπειτα να βγάλετε μόνος σας ασφαλή συμπεράσματα για την εξέλιξη της υγείας σας.

2. Προς τον κ. Βουλγαράκη, υπουργό Πολιτισμού: Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Μου γράφετε πως, εξαιτίας του τραυματικού γεγονότος που συγκλόνισε το Πανελλήνιο - όταν σας απήγαγαν Πακιστανοί μετανάστες, για αδιευκρίνιστους ακόμη λόγους - παρουσιάζετε μετεωρισμό και έντονο στρες. Συστήνω βιταμίνες και πάνω απ' όλα βιβλία επιστημονικής φαντασίας.

3. Προς τον κ. Γιώργο Καρατζαφέρη, ευρωβουλευτή: Μου γράφετε πως η χαρά σας για την πρόοδο της Αριστεράς, που εκδηλώνεται με αθρόα προσέλευση στο κόμμα σας ΛΑΟΣ, μετατρέπεται σε αγωνία, συνήθως τις πρωινές ώρες. Είναι φυσικό να σας καταβάλλει, σύντροφε Γιώργο, η επιτυχία και να σας δημιουργεί παρατεταμένη άπνοια, κυάνωση και ανωμαλία στο σφυγμό. Γι' αυτό συστήνω πυρετο-θεραπεία (και μη σας τρομάζει το όνομα): ανακαλύφθηκε το 1917 και συνίσταται στην εισαγωγή στον οργανισμό πλασμωδίων καλοήθους τριταίου που προκαλούν πυρετικούς παροξυσμούς.

4. Προς τον κ. Κακαουνάκη: Αγαπητέ κύριε Νίκο, αν και αποφεύγω να δίνω συμβουλές σε μεγαλοδημοσιογράφους, κατ' εξαίρεση αυτή τη φορά θα το κάνω μόνο και μόνο για την επείγουσα, όπως χαρακτηρίζετε ο ίδιος, κατάστασή σας. Γράφετε πως αισθάνεσθε την ακατανίκητη επιθυμία να μιλάτε ακατάπαυστα, με επεισόδια ακατάσχετης υπερλαλίας, που συνοδεύονται στο τέλος από ψυχογενείς εμέτους, κυρίως την ώρα τηλεοπτικών εκπομπών, με επίπτωση στην τηλεθέαση και ως εκ τούτου στην τσέπη σας. Η λύση είναι μία: η συνεχής λήψη καθαρτικού.

5. Προς κ. Ντόρα Μπακογιάννη, Υπ. Εξ.: Αγαπητή κυρία, μου γράφετε πως βασανίζεστε από μόνιμο λόξιγκα από τη στιγμή που μετακινηθήκατε από τη Δημαρχία στο υπουργείο Εξωτερικών. Μη σας τρομάζει. Είναι πρώτα συμπτώματα που εκδηλώνονται με λάθος τρόπο. Η σεμνότητά σας θέτει ερωτήματα που αλιεύει από την καλλιτεχνική σας φύση. Το μόνο που μπορώ να σας συστήσω είναι ν' αρχίσετε να ζωγραφίζετε ακαταπαύστως, κυρίως ηλιοβασιλέματα, πύργους, γατούλες κάθε ράτσας, ενώ ταυτόχρονα θα μπορούσατε ν' αρχίσετε και μαθήματα τραγουδιού.


Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ