Παρασκευή 30 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
ΟΝΕ και... ξερό ψωμί

Θρίαμβος!.. Η αιωνία Ελλάς έκανε και πάλι το θαύμα της. Στη Φέιρα της Πορτογαλίας, το Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ ενέκρινε ομοφώνως και υποδέχτηκε τη χώρα μας ως το δωδέκατο μέλος της ΟΝΕ. Εμπλεος χαράς και εθνικής υπερηφάνειας ο μεγάλος μας Ντ' Αρτανιάν, κραδαίνοντας στο στιβαρό του χέρι ένα ξίφος μεγαλύτερο απ' το μπόι του, κραυγάζει μπροστά στις κάμερες των ΜΜΕ: Η Ελλάς μπαίνει με το σπαθί της στην ΟΝΕ! Οι θυσίες του ελληνικού λαού έπιασαν τόπο, και τώρα όλοι οι Ελληνες είμαστε μέσα στη ζώνη του ευρώ.

Ετσι, χάρη στις άοκνες προσπάθειες των χαρισματικών μας ηγετών και το μεγαλόπνοο Πρόγραμμα Σύγκλισης, θα ανήκουμε πλέον και εμείς στο «κλαμπ» των ισχυρών της Ευρώπης, και θα τρώμε με χρυσά κουτάλια, στο ίδιο τραπέζι με τους πλούσιους εταίρους μας.

Αλήθεια, σκεφθήκατε ποτέ εσείς οι μεμψίμοιροι αντιευρωπαϊστές, που όλα τα βλέπετε μαύρα, τι ωραία που θα τα περνάμε στην εντός ΟΝΕ εποχή, με την ευρωκυβέρνηση και τον ευρωστρατό μας, με τη Σένγκεν μας, με παγκοσμιοποιημένα και στη διάθεση κάθε Ευρωπαίου πολίτη, όλα τα καλά του κόσμου; Εσείς οι δύστροποι και πάντα ανικανοποίητοι εργάτες, που όλο απεργείτε και διαταράσσετε τη δημόσια τάξη, σκεφθήκατε ποτέ πόσο πιο καλά θα τα περνάτε, όταν, αντί για τους άξεστους εγχώριους ΜΑΤατζήδες, θα έχετε απέναντί σας μια σύγχρονη και γεμάτη φινέτσα ευρωαστυνομία, να σας δέρνει ευγενικά και πολιτισμένα, να σας τσαλαπατάει απαλά με εκείνα τα ωραία άλογά της και να σας φιλοξενεί σε μοντέρνες ευρωφυλακές, όπου θα έχετε όλα σας τα «κομφόρ»; Και εσείς οι αμόρφωτοι αγρότες, που όλο μιλάτε για ξεκλήρισμα και αφανισμό, προτιμάτε να τσαλαβουτάτε ολοχρονίς στις λάσπες και στον κουρνιαχτό, κακοντυμένοι και αξύριστοι, και δε θέλετε, μέσα στην ωραία μας ΟΝΕ, να γίνετε αξιοπρεπείς επιχειρηματίες, με τις τουριστικές μονάδες σας, με το κουστουμάκι και το παπιγιόν του μετρ ντ' οτέλ, να μιλάτε φαρσί τα αγγλικά σας, αλλά και τα γαλλικά και τα γερμανικά - ως ισότιμοι Ευρωπαίοι πολίτες - και να προσφέρετε άνετα και ξεκούραστα τις υπηρεσίες σας στους γαλαντόμους εταίρους μας της Ενωμένης Ευρώπης;

Παραφράζοντας, λοιπόν, το παλιό σύνθημα, «Ελιά, ελιά και Κώτσο βασιλιά», ας αναφωνήσουμε όλοι μαζί οι Ελληνες: ΟΝΕ, ΟΝΕ και ξερό ψωμί! Μόνο που αυτό το «ξερό ψωμί», για τους πολλούς «μη προνομιούχους» Ελληνες, σημαίνει ακόμα πιο σκληρή και πιο άγρια λιτότητα, ενώ για τους λίγους «εκλεκτούς» κεφαλαιοκράτες «μας» μεταφράζεται σε ακόμα πιο πολύ βούτυρο και παντεσπάνι, για τα αχόρταγα στομάχια τους. Ετσι, οι μεν φτωχοί (μεροκαματιάρηδες, άνεργοι, «απασχολήσιμοι»), θα πρέπει να ανοίξουμε μερικές ακόμα τρύπες στο λουρί μας, προς τα μέσα, (γιατί θα μας πέφτει πολύ φαρδύ), οι δε πλούσιοι (βιομήχανοι, τραπεζίτες, μεγαλοκαναλάρχες και άρχοντες της πληροφορικής), θα χρειαστεί να ανοίξουν στη δική τους τη ζώνη πολλές ακόμα τρύπες προς τα έξω, για να μην τους στενεύει την ήδη υπερτροφική και βαρυφορτωμένη κοιλιά τους.

Αλλά, ας είναι πιο προσεκτικοί οι «εγκέφαλοι» της ΟΝΕ, που «λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο». Αυτό το ιδιότυπο στρατόπεδο εξόντωσης που στήνουν για τους λαούς της Ευρώπης, δε θα τους βγει σε καλό. Το ποτάμι της λαϊκής οργής θα ξεχειλίσει κάποια μέρα, και τότε αλίμονο στους δυνάστες και στα κάστρα τους, που θα βρεθούν στο δρόμο του.

Για τον ελληνικό, αλλά και για όλους τους λαούς της Ευρώπης, μονόδρομος δεν είναι η προσαρμογή μέσα στο ολέθριο «τούνελ» της παγκοσμιοποίησης, αλλά η λαϊκή συσπείρωση και ο αγώνας. Το Μέτωπο των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, που προτείνει και προωθεί το ΚΚΕ, είναι το μόνο που μπορεί να ανατρέψει τα σχέδια αυτής της παγκόσμιας συμμορίας του εγκλήματος.


Βασίλης ΦΥΤΣΙΛΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ