Τρίτη 23 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Νίκη «τεράτων» στο ευρω-νεκροταφείο της μουσικής

Οι «Λόρντι»: Να τον χαίρονται τον πολιτισμό «τους» όσοι μας έπρηξαν με τη Γιουροβίζιον

Associated Press

Οι «Λόρντι»: Να τον χαίρονται τον πολιτισμό «τους» όσοι μας έπρηξαν με τη Γιουροβίζιον
Εκλεισε όπως της άρμοζε... Αυτό το νεκροταφείο της μουσικής, που ακούει στο όνομα 51ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Γιουροβίζιον, ολοκληρώθηκε με τον πλέον ταιριαστό τρόπο: Με το θρίαμβο των «τεράτων» της Φινλανδίας. Ο μουσικός «πολιτισμός» της Ευρώπης σε όλο του το μεγαλείο (!). Οι φρικιαστικές μάσκες των «Lordi» μπορεί να έκρυβαν τα πρόσωπα των μελών του συγκροτήματος, όμως δε στάθηκαν ικανές να κρύψουν την πάγια «συνταγή» της πρόκλησης, που έχει επιβληθεί σ' αυτήν την εμποροπανήγυρη και την οποία ακολούθησαν πιστά και πετυχημένα οι Φινλανδοί. Το συγκρότημα δεν επένδυσε τόσο στη χαρντ ροκ μουσική του, όσο στο προκλητικό της εμφάνισής του, με αποτέλεσμα να στρέψει τα βλέμματα και τις ψήφους πάνω του. Προς απογοήτευση των καλλίγραμμων κυριών, οι οποίες επέλεξαν την πεπατημένη οδό του ξεγυμνώματος... Και αμφιβάλλουμε για την τύχη που θα είχαν οι Φινλανδοί στην περίπτωση που επέλεγαν να εμφανιστούν με την ...ανθρώπινη μορφή τους και όχι με την τερατόμορφη.

Η φρικιαστική εμφάνιση των νικητών φρικάρισε (!) πολλούς από τους οπαδούς και απολογητές της Γιουροβίζιον, οι οποίοι στηρίζουν, επικροτούν και ανέχονται κάθε μουσική και αισθητική ισοπέδωση μέσα από τον αχταρμά των ποπ - και με ολίγη έθνικ - κατασκευασμάτων που κυριαρχούν. Τα ευρω-τέρατα τους έπεσαν μάλλον βαριά και δύσπεπτα. Οπως και στον υπουργό Επικρατείας, Θ. Ρουσόπουλο, που έσπευσε να εξαφανιστεί, προκειμένου να μην είναι αυτός που θα έδινε το βραβείο στους τερατώδεις νικητές (το έπαθλο απένειμε τελικά στους «Lordi» ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Χρήστος Παναγόπουλος). Μήπως, όμως, δεν ήταν αυτός και η κυβέρνησή του, που είχαν φροντίσει από την αρχή να δώσουν «γην και ύδωρ» στην «εθνική υπόθεση» της Γιουροβίζιον; Κι αν αυτός ...έστριψε και απομακρύνθηκε αθόρυβα, ήταν εκεί, λάμποντας με την παρουσία τους, η σύζυγος του πρωθυπουργού Νατάσα Καραμανλή και οι υπουργοί Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, Πολιτισμού Γιώργος Βουλγαράκης, Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πάλλη - Πετραλιά!

«Είμαστε οι νικητές της Γιουροβίζιον», αναφώνησαν χλευαστικά οι «Lordi», κάνοντας χρήση του ...μονόστιχου «τραγουδιού» - αποθέωση της γελοιότητας - των Λιθουανών. Η εθνική αοιδός Αννα Βίσση τους χειροκρότησε από την ένατη θέση... Οι εκτυφλωτικοί προβολείς της Γιουροβίζιον του σκότους, που είχαμε την ατυχία φέτος να γίνει στην Ελλάδα, έσβησαν! Είχαν προλάβει να δαπανηθούν τουλάχιστον 12 εκατομμύρια (και βάλε) ευρώ! Είχε προλάβει να γραφτεί μια ακόμη «σελίδα» στο «βιβλίο» της πολιτιστικής ισοπέδωσης, της χειραγώγησης των λαών, της ευρωύπνωσης, της εξαφάνισης κάθε ίχνους διαφορετικότητας, της γελοιότητας.

Στο γελοίον του πράγματος πρέπει να συμπεριληφθεί και το προχτεσινοβραδινό κρυφτούλι του Θ. Ρουσόπουλου στο ΟΑΚΑ, ο οποίος, σύμφωνα με τον κ. Αντώναρο, «πράγματι είχε την πρόθεση να επιδώσει το βραβείο». Το τι συνέβη το διηγήθηκε απολαυστικά ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου χτες στο πρες ρουμ: «Καθ' οδόν προς τη σκηνή, πέρασε από τα παρασκήνια προκειμένου να συγχαρεί και να μιλήσει με την Αννα Βίσση... Εγινε μια κουβέντα εκεί, πέρασε κάμποσος χρόνος και για να μην υπάρξει τηλεοπτικό κενό, την απονομή έκανε ο πρόεδρος της ΕΡΤ. Οπως γνωρίζετε, άλλωστε, η μετάδοση γινόταν απευθείας σε όλο τον κόσμο και ακριβώς, γιατί δεν μπορούσε να υπάρξει τέτοια καθυστέρηση, έκανε την απονομή ο κ. Παναγόπουλος. Αλλωστε, οργανωτής της εκδήλωσης, όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες, είναι η δημόσια τηλεόραση» (!!!). Αραγε, δεν ήταν ο Θ. Ρουσόπουλος εκείνος που είχε συμπεριλάβει στον απολογισμό του υπουργείου του την περσινή νίκη της Ελενας Παπαρίζου; Αλλά φαίνεται ότι η ενδεχόμενη φωτογράφισή του με τα «τέρατα» τού φάνταζε σαν θρίλερ... Οπως ας πούμε «ο δρόμος - ο πολιτικός βεβαίως - με τις λεύκες»!


Ρ.Σ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Λογοκρισία στην αλληλεγγύη (2024-05-09 00:00:00.0)
Της «Γιουροβίζιον» τα εννιάμερα (2006-05-25 00:00:00.0)
Της σαχλαμάρας το ΓιουροΒίσσηνο (2006-05-20 00:00:00.0)
Τα ...τσακωμένα (2006-04-14 00:00:00.0)
Συναντήσεις της Μενούνος με τα κόμματα (2006-04-01 00:00:00.0)
Το Γιουρο-τίποτα... (2006-03-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ