Τετάρτη 24 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ενάντια στην αναβίωση του ναζισμού - φασισμού στη Βαλτική

Ξεκινάει σήμερα στη Ρίγα της Λετονίας

Ημερίδα «Ενάντια στην αναβίωση του ναζισμού και του φασισμού στις χώρες της Βαλτικής» διοργανώνει σήμερα Τετάρτη η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στη Ρίγα της Λετονίας, με τη συμμετοχή ευρωβουλευτών, εκπροσώπων κομμάτων, ειδικών επιστημόνων και εκπροσώπων μαζικών φορέων.

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας θα εξεταστούν οι συντονισμένες και οργανωμένες προσπάθειες ξαναγραψίματος της νεότερης Ιστορίας της Ευρώπης, η ολομέτωπη επίθεση στο εργατικό κίνημα και η σύγχρονη αντικομμουνιστική υστερία, που φτάνει μέχρι την απαγόρευση συμβόλων, κομμάτων, ακόμα και της έκφρασης γνώμης, η αποσιώπηση του αντιφασιστικού αγώνα, της αντίστασης και της Νίκης των Λαών ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό. Θα αποκαλυφθεί η αγαστή συνεργασία κεντροδεξιών και κεντροαριστερών συμμαχιών και θα αναδειχτεί ο ρόλος της ΕΕ και των εθνικών κυβερνήσεων.

Στην Ημερίδα θα προεδρεύσει ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής και θα συμμετάσχει ο Ελισσαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων. Θα συμμετάσχουν επίσης ο Χανς Μόντροου, επίτιμος Πρόεδρος του ΚΟΔΗΣΟ Γερμανίας, ο Πρόεδρος της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τσεχίας, εκπρόσωποι του Σοσιαλιστικού Κόμματος Λετονίας, του Σοσιαλιστικού Κόμματος Λιθουανίας, του Κομμουνιστικού Κόμματος Εσθονίας, του Κομμουνιστικού Κόμματος Πορτογαλίας κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ