Πέμπτη 25 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Εκδήλωση για την εργαζόμενη γυναίκα

Στη 1 του Ιούνη, στο δρόμο για τις 15 του μήνα, μέρα πανελλαδικής δράσης για το Ασφαλιστικό

Πρόσκληση μαζικής συμμετοχής στην εκδήλωση που οργανώνει με θέμα «Κοινωνική Ασφάλιση και εργαζόμενη γυναίκα. Στόχοι πάλης του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος», απευθύνει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ προς τις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις νέες και τις μετανάστριες. Η εκδήλωση θα γίνει την Πέμπτη 1 Ιούνη, στις 7 μ.μ. στην αίθουσα Συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, πλ. Κάνιγγος). Η εκδήλωση αποτελεί μέρος των πολύμορφων δραστηριοτήτων που θα αναπτύξει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, κορυφώνοντας τη δράση του στις 15 Ιούνη, ημέρα πανελλαδικής δράση για την Κοινωνική Ασφάλιση.

Η Χρυσ. Λαμπούδη, από τη Γραμματεία Γυναικών του ΠΑΜΕ, μιλώντας στο «Ρ» για την εκδήλωση υπογράμμισε: «Στη νέα αντιασφαλιστική λαίλαπα που έρχεται χρειάζεται ο συντονισμένος αγώνας όλης της εργατικής τάξης. Οι γυναίκες πρέπει με πείσμα να οργανώσουν αντεπίθεση προς την κυβέρνηση, την ΕΕ, το κεφάλαιο. Να κλείσουν τα αυτιά τους στις σειρήνες των συναινετικών συνδικαλιστών.

Είναι ανάγκη να πειστεί η σημερινή εργαζόμενη ότι το χτύπημα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων δεν είναι μονόδρομος ούτε αναγκαίο κακό. Η οργάνωση της πάλης μας απαιτεί πολλή δουλιά από όλους μας. Θέλει όλες τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους να αποφασίσουν για την αναγκαιότητα της ενεργούς συμμετοχής τους στην αντίσταση για να μην περάσουν τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα και για τη διεκδίκηση δικαιωμάτων που αντιστοιχούν στις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες. Στα πλαίσια αυτά οργανώνουμε και τη συγκεκριμένη εκδήλωση όπου θα μιλήσουν εργαζόμενες από κάθε χώρο δουλιάς, άνεργες, ανασφάλιστες. Ταυτόχρονα, όλες μαζί θα συντονίσουμε τη δράση μας και θα σχεδιάσουμε την ιδιαίτερη παρουσία μας τη μέρα που το ΠΑΜΕ έχει κηρύξει ως ημέρα δράσης για το Ασφαλιστικό, στις 15 Ιούνη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ