Πέμπτη 25 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΑΠΟΑΣΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ
Σε αδιέξοδο εργαζόμενοι και ασθενείς

Κυνικές ομολογίες χτες από στελέχη του υπουργείου Υγείας, κατά την παράσταση διαμαρτυρίας σωματείων και φορέων

Σε ξεκάθαρη ομολογία των ευθυνών των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών για τη δραματική κατάσταση που βιώνουν ασθενείς και εργαζόμενοι στις δομές αποασυλοποίησης που λειτουργούν οι ιδιώτες με το προκάλυμμα των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), εξελίχτηκε η συνάντηση που είχαν χτες εργαζόμενοι των δομών αποασυλοποίησης και φορείς με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Εργαζόμενοι των δομών, εκπρόσωποι του Σωματείου Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων, της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, γονείς και κηδεμόνες πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας. Απαιτώντας δημόσια, δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, Ψυχική Υγεία, δημοσιοποίηση όλων των δομών, απαγόρευση της επιχειρηματικής δράσης, άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, μονιμοποίηση των εργαζομένων.

Στη συνάντηση με τον υφυπουργό Υγείας Γιώργο Κωνσταντόπουλο και τον γραμματέα Δημόσιας Υγείας Μελέτη Τζαφέρη, έγιναν απίστευτες καταγγελίες: «Τα άσυλα μεταφέρθηκαν στις γειτονιές», «Η κατάσταση φτάνει τα όρια της επικινδυνότητας», «Εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι έξι και εφτά μήνες, "βαφτίζονται" συλλήβδην γενικών καθηκόντων, εξαναγκάζονται να δουλεύουν σε δυο και τρεις δομές», «Δομές στηρίζονται στη φιλανθρωπία των εργαζομένων. Φέρνουμε ρούχα απ' τα σπίτια μας για να ντύσουμε τους ασθενείς. Οι διοικήσεις ταΐζουν τους ασθενείς ξερά ψωμιά ημερών που τα αγοράζουν τρία ευρώ το τσουβάλι!» «Βάζουν παιδιά με νοητική υστέρηση να ζητιανεύουν στις γειτονιές!».

Ο υφυπουργός Γ. Κωνσταντόπουλος παραδέχτηκε ότι το υπουργείο δε γνωρίζει πού πηγαίνουν τα χρήματα που δίνονται και ότι πολλές ΜΚΟ διοικούνται από «λαμόγια»! Για τη χρηματοδότηση ανέφερε ότι έχουν εξασφαλιστεί 15 εκατ. ευρώ, τα οποία, όμως, δεν επαρκούν για τις ανάγκες και τα οποία θα εξακολουθήσουν να διαχειρίζονται οι ιδιώτες.

Ο Μ. Τζαφέρης προέβλεψε ότι επέρχεται σύγκρουση με τις ΜΚΟ, γιατί το υπουργείο σκοπεύει να μειώσει κατά 20-30% το κόστος ανά ασθενή και να αυξήσει τον αριθμό των ασθενών σε κάθε δομή. Μάλιστα, είπε ότι το υπουργείο είναι δεκτικό να πάρουν οι εργαζόμενοι τις δομές και να τις λειτουργήσουν! Οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν με πεντάωρη στάση εργασίας των εργαζομένων (10 π.μ - 3 μ.μ.) την Τετάρτη 31 Μάη, κοινή συγκέντρωση των εργαζόμενων, γονιών, ασθενών στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια και πορεία στο υπουργείο Υγείας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Φορτώνουν το βάρος στους ασθενείς με πρόσχημα την «αποασυλοποίηση» (2014-03-16 00:00:00.0)
Μετά τι γίνεται; (2006-02-07 00:00:00.0)
Στο έλεος εκβιασμών (2005-12-20 00:00:00.0)
Τα βάρη σε ασθενείς και οικογένειες! (2005-11-02 00:00:00.0)
Πριμοδότηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας (2005-10-11 00:00:00.0)
Εκφυλισμός σε απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων (2004-12-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ