Πέμπτη 25 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Ενάντια στους φοιτητές με πρόσχημα το άσυλο!

Σε μια πρωτάκουστη κίνηση για τα πανεπιστημιακά δεδομένα, μια ομάδα διδασκόντων του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθήνας συγκέντρωνε χτες υπογραφές σε ένα κείμενο που απαιτεί να ανακληθεί η αγωνιστική απόφαση του φοιτητικού συλλόγου του Τμήματος στο όνομα του ακαδημαϊκού ασύλου!

Οι διδάσκοντες αναφέρονται στην προχτεσινή κινητοποίηση του φοιτητικού συλλόγου, με το συμβολικό «χτίσιμο» της εισόδου του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Επιταχυντικών Συστημάτων και Εφαρμογών (ΙΕΣΕ) και τη χαρακτηρίζουν «ακραία έκφραση» μιας πράξης «προγραμματισμένης βίας»!

Οπως καταγγέλλουν οι φοιτητές, «το ΙΕΣΕ είναι ένα ερευνητικό ινστιτούτο που λειτουργεί στους χώρους του Φυσικού, χρηματοδοτείται από το ιδιωτικό κεφάλαιο, εμπορεύεται τη γνώση και δε λογοδοτεί σε κανέναν», γι' αυτό και με απόφαση του συλλόγου προχώρησαν στη συμβολική αυτή κινητοποίηση, αλλά όπως πάντα το ιδιωτικό κεφάλαιο και όσοι το εξυπηρετούν ενοχλούνται από τις μαζικές συλλογικές κινητοποιήσεις. Μάλιστα, οι φοιτητές επισημαίνουν ότι πρωτεργάτες για τη συλλογή υπογραφών στο εν λόγων κείμενο ήταν συγκεκριμένοι καθηγητές του Τμήματος που την ώρα της κινητοποίησης εξύβριζαν και απειλούσαν τους φοιτητές ότι δε θα διενεργήσουν εξετάσεις.

Οι διδάσκοντες επικαλούνται το άσυλο, θεωρώντας την κίνηση των φοιτητών «αποκλεισμό μέρους του "ελεύθερου" ακαδημαϊκού χώρου του Τμήματος Φυσικής», λες και ο σκοπός του ασύλου είναι να προστατεύει το κάθε «ιδιωτικοποιημένο μαγαζάκι» που λειτουργεί ανεξέλεγκτα μέσα στα πανεπιστήμια από τους αγωνιζόμενους φοιτητές, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους! Επιπλέον, οι διδάσκοντες αρνούνται να ασκήσουν τα καθήκοντά τους μέχρι να ανακληθεί η απόφαση της συνέλευσης των φοιτητών, κηρύσσοντας ένα είδος «λοκ άουτ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ