Πέμπτη 25 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
1ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Το μεράκι για δημιουργία «χτυπάει κόκκινο»!

Πλούσιες πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις στις 23 και 24 του Ιούνη, από μαθητές για μαθητές

Το δικαίωμα των μαθητών στη μόρφωση και τον πολιτισμό είναι αδιαπραγμάτευτο για την ΚΝΕ (παλαιότερη αφίσα της Οργάνωσης)
Το δικαίωμα των μαθητών στη μόρφωση και τον πολιτισμό είναι αδιαπραγμάτευτο για την ΚΝΕ (παλαιότερη αφίσα της Οργάνωσης)
Ολο το προηγούμενο διάστημα συναντήθηκαν στους δρόμους, στον αγώνα «για τη μόρφωση και τη ζωή μας», κόντρα σε όσους τους θέλουν στην κερκίδα θεατές. Και σ' ένα μήνα περίπου θα συναντηθούν ξανά, στη δική τους γιορτή, μια γιορτή από μαθητές για μαθητές. Πρόκειται για το 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 του Ιούνη, στο Αλσος Περιστερίου, με σύνθημα «Η γνώση δεν είναι εμπόρευμα, είναι δικαίωμα». Με το μεράκι για δημιουργία, έκφραση και συλλογική δουλιά να «χτυπάει κόκκινο», το 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ περιλαμβάνει μουσικά μαθητικά συγκροτήματα, σχολικές θεατρικές ομάδες, εκδηλώσεις - συζητήσεις και θα ολοκληρωθεί με μεγάλη συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Ετσι, για δύο μέρες το Αλσος Περιστερίου θα αποτελέσει βήμα ελεύθερης έκφρασης για τις ανησυχίες και τα «γιατί»: Για το νέο πόλεμο που ετοιμάζουν οι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές στο Ιράν, για τη ζωή-λάστιχο που ζούμε, για το σχολείο που γίνεται «σούπερ μάρκετ» της γνώσης, για το άγχος χιλιάδων οικογενειών να τα βγάλουν πέρα... Ετσι, με το μεράκι για δημιουργία, έκφραση και συλλογική δουλιά, οι μαθητές της ΚΝΕ στήνουν την πρώτη δική τους μεγάλη γιορτή.

Κι από κει, οι μαθητές θα στείλουν το δικό τους μήνυμα: «Τον Οκτώβρη πρέπει να τιμωρηθούν. Οι δημοτικές - νομαρχιακές εκλογές είναι η ευκαιρία να καταδικάσουμε τους υποψηφίους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ». Επισημαίνουν την ανάγκη να καταδικαστούν στις νεανικές συνειδήσεις όσοι λένε «ναι» στη συμμετοχή της χώρας μας στους επόμενους πολέμους, όσοι έβαζαν λουκέτο στην πόρτα όταν γίνονταν οι μαθητικές πορείες «για το σχολείο και τη ζωή που ονειρευόμαστε», όσοι μας καταδικάζουν στην ανασφάλεια, όσοι με την πολιτική τους ρίχνουν τους μισθούς και τα μεροκάματα...

«Εχουμε γνώμη. Η μάχη μάς αφορά, γιατί όσοι ψηφίζουν, ψηφίζουν και για μας, για το δικό μας παρόν και μέλλον», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΚΝΕ και καλεί τους μαθητές που πάνε για πρώτη φορά στην κάλπη, να ρίξουν την «πρώτη ψήφο κόκκινη και αγωνιστική! Στηρίζουμε - ψηφίζουμε τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και των συνεργαζόμενων δυνάμεων! Παλεύουμε για ν' αλλάξει το σκηνικό παντού! Στη γειτονιά, στο δήμο, σε όλη μας τη ζωή! Ξέρουμε... Για ν' αλλάξουν τα πράγματα χρειάζεται ν' αλλάξει χέρια η εξουσία. Να περάσει από τα χέρια των λίγων στα χέρια των πολλών, αυτών που παράγουν τον πλούτο. Χρειάζεται μια δίκαιη κοινωνία, σοσιαλιστική! Σ' αυτόν τον αγώνα, σ' αυτή τη διαδρομή έχεις θέση κι εσύ!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ