Πέμπτη 25 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
«Ο νόμος - πλαίσιο να μην κατατεθεί»!

Σήμερα αγωνιστικά ραντεβού στις 11 το πρωί στα Προπύλαια για την Αθήνα, στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Χημείου για τη Θεσσαλονίκη. Κινητοποιήσεις σε έξι ακόμα πόλεις

«Ο νόμος - πλαίσιο να μην κατατεθεί. Δωρεάν σπουδές για κάθε φοιτητή»! Σ' αυτό το σύνθημα του Πανελλαδικού Συντονιστικού των ΑΕΙ συμπυκνώνεται η απαίτηση των φοιτητών να μην προωθηθεί και να μην εφαρμοστεί ο νέος νόμος - πλαίσιο για τα Πανεπιστήμια, που θα συμπαρασύρει στην ιδιωτικοποίηση και την ένταση των ταξικών φραγμών το σύνολο της εκπαίδευσης.

Η απαίτηση των φοιτητών θα εκφραστεί και μέσα από τα συλλαλητήρια φοιτητών, σπουδαστών και καθηγητών σε πολλές πόλεις. Στην Αθήνα, το αγωνιστικό ραντεβού είναι στις 11 το πρωί στα Προπύλαια, στη Θεσσαλονίκη στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Χημείου του ΑΠΘ. Στην κινητοποίηση της Αθήνας απόφαση συμμετοχής έχει πάρει και η Ομοσπονδία των Πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ), ενώ και η ΟΛΜΕ κήρυξε δίωρη στάση εργασίας για διευκόλυνση των εκπαιδευτικών μέσης εκπαίδευσης να συμμετάσχουν επίσης.

Από τους φοιτητικούς συλλόγους που κινητοποιούνται, αυτοί που έχουν πάρει αποφάσεις με το πλαίσιο του Πανελλαδικού Συντονιστικού, επισημαίνουν την ανάγκη συνέχειας και κλιμάκωσης του αγώνα ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ, προτάσσοντας την ανάγκη για Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών κι όχι του κεφαλαίου.

Ετσι, μετά τις σημερινές κινητοποιήσεις τα Συντονιστικά των φοιτητών θα συγκεντρωθούν σε κάθε πόλη για να συζητήσουν την κλιμάκωση του αγώνα τους και αύριο Παρασκευή προχωρούν σε πανελλαδική συνάντηση συντονισμού στην Αθήνα.

Σήμερα κινητοποιήσεις γίνονται ακόμα σε: Χαλκίδα (11 π.μ. στο ΤΕΙ και στη συνέχεια στη γέφυρα του Ευρίπου), Κέρκυρα (12 το μεσημέρι στο Μεταφραστικό Τμήμα), Καστοριά (11 π.μ. στη Νομαρχία), Κοζάνη (11 π.μ. στην κεντρική πλατεία), Ξάνθη (12 το μεσημέρι στο Πολυτεχνείο) και Κομοτηνή (12 το μεσημέρι στην παλιά Νομική).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ