Σάββατο 27 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΥΛΙΚΕΙΑ ΠΛΟΙΩΝ
Πνίγουν τους επιβάτες στην ακρίβεια

Ζει και βασιλεύει η κερδοσκοπία και στα σημεία πώλησης όπου υποτίθεται ότι ισχύει η «πολύπαθη» (μετά τις πολλαπλές τροποποιήσεις που έχουν γίνει) αγορανομική διάταξη περί ανώτατων τιμών πώλησης σε συγκεκριμένα είδη, όπως είναι τα κυλικεία των πλοίων. Αυτό διαπίστωσαν και τα κλιμάκια ελέγχου του υπουργείου Ανάπτυξης που ξεκίνησαν χτες τους παραδοσιακούς ενόψει της θερινής περιόδου ελέγχους στους συγκεκριμένους χώρους και εντόπισαν μια σειρά τερτίπια που μετέρχονται οι διάφοροι κερδοσκόποι για να παρακάμψουν τη διάταξη.

Συγκεκριμένα, από τους ελέγχους, καταγράφτηκαν παραβάσεις όπως, πώληση καφέ μόνο σε μεγάλο ποτήρι στην τιμή των 3 ευρώ (η διάταξη ορίζει ανώτατη τιμή στο μονό καφέ 1,5 ευρώ), διάθεση τοστ με ζαμπόν - τυρί και επιπρόσθετα μαρούλι στα 3,80 ευρώ (αντί 1,5 ευρώ που ορίζεται η τιμή του απλού τοστ με ζαμπόν και τυρί) κ.ά. Ακόμα, υπάρχουν περιπτώσεις όπου τα πατατάκια - που δεν εμπίπτουν στη διάταξη - πωλούνται στα 3 ευρώ το πακέτο των 100 γραμμαρίων και η κόκα κόλα των 330 ml. στο 1,90 ευρώ.

Στην πραγματικότητα, βέβαια, τόσο η ίδια η διάταξη όσο και οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται υπό την καθοδήγηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, δεν έχουν καμία σχέση με κάποιο ίχνος πολιτικής πραγματικής προστασίας των εισοδημάτων των εργαζομένων και των τουριστών. Αντίθετα, λειτουργούν ως άλλοθι από την κυβέρνηση για την άσκηση της πολιτικής της πλήρους απελευθέρωσης των τιμών και της ασυδοσίας των κάθε λογής κερδοσκόπων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανατιμήσεις μέχρι 66% στα κυλικεία (2008-04-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ