Σάββατο 27 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Διαγκωνισμοί για το θεαθήναι

Συνεχίζονται οι θεατρινισμοί των ηγεσιών (πολιτικών και συνδικαλιστικών) του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ γύρω από την υπόθεση αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδας (ΕΤΕ). Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ενώ από τη μια πλευρά αξιώνουν την αύξηση της συμμετοχής των ασφαλιστικών ταμείων στο χρηματιστηριακό τζόγο, από την άλλη κόπτονται για την «ορθότητα» των επιλογών, για λειψή ενημέρωση, για αβεβαιότητες και άλλα αντίστοιχα.

Σε αυτό το πλαίσιο οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Εργαζομένων Εθνικής, καθώς και των ασφαλιστικών ταμείων της ΕΤΕ συναντήθηκαν χτες με τον διοικητή της Τράπεζας Τ. Αράπογλου, ζητώντας «περισσότερη ενημέρωση». Παράλληλα με το αίτημα για «διαφάνεια», υπέβαλαν και έγγραφο με 14 ερωτήματα - κυρίως χρηματιστηριακού περιεχομένου - στα οποία φαίνεται να εξαντλείται και ο όποιος «προβληματισμός» τους.

Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από τις όποιες κορόνες της, η... αλά ΠΑΣΟΚ αντιπολίτευση ψαρεύει στα θολά νερά. Αλλωστε, όπως παραδέχονται και οι ίδιοι, συμπλέουν απόλυτα με την κυβέρνηση στο «στρατηγικό στόχο» επιχειρηματικής διείσδυσης στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ