Σάββατο 27 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Υπέρμαχος ακριβών τουριστικών υπηρεσιών

Σε καθοριστικό παράγοντα σύγκλισης της ελληνικής οικονομίας με αυτές των πιο ανεπτυγμένων οικονομικά χωρών της ΕΕ, ανήγαγε τον... τουρισμό η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Φ. Πάλη Πετραλιά σε ομιλία της σε κομματική εκδήλωση της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη. Η υπουργός αγνόησε εντελώς το γεγονός ότι πρόκειται ταυτόχρονα για μια εύθραυστη οικονομική δραστηριότητα, εκτεθειμένη σε πολύμορφους κινδύνους, πολιτικούς έως και... κλιματολογικούς! Παράλληλα, η υπουργός συνέδεσε την τουριστική ανάπτυξη της Μακεδονίας με την ...«αξιοποίηση της τουριστικής περιουσίας του ΕΟΤ στη Βόρεια Ελλάδα», με άλλα λόγια την παράδοσή της στο κεφάλαιο.

Για το συγκεκριμένο θέμα επισήμανε ειδικότερα: «Στο χαρτοφυλάκιο της τουριστικής περιουσίας του ΕΟΤ που διαχειρίζεται η ΕΤΑ, υπάρχουν πολλά και σημαντικά ακίνητα στη Β. Ελλάδα. Οι εκτάσεις χιλιάδων στρεμμάτων στη Χαλκιδική, στην Αγ. Τριάδα, οι μαρίνες στη Θεσσαλονίκη, κάμπινγκ, ξενοδοχειακά συγκροτήματα κ.ά. Παρά τις καθυστερήσεις και τα προβλήματα που υπάρχουν, το πρόγραμμα αξιοποίησης της περιουσίας θα προχωρήσει. Σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε περισσότερα και στο επίπεδο αυτό».

Μετά από τη συνάντησή της με τον υπουργό Μακεδονίας - Θράκης Γ. Καλατζή, η υπουργός έκανε λόγο και για κυβερνητική συνεργασία στην κατεύθυνση «ωρίμανσης των επενδύσεων» στην περιοχή. Οσο για το πρόβλημα ενός σημαντικού τμήματος εργαζομένων και των οικογενειών τους να κάνουν διακοπές ή τις διακοπές που θα ήθελαν, λόγω οικονομικής αδυναμίας, η θέση της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη και απόλυτα ταγμένη στις επιδιώξεις του μεγάλου τουριστικού κεφαλαίου: «Το ελληνικό τουριστικό προϊόν δεν είναι το φτηνότερο και δεν πρέπει να είναι το φτηνότερο» είπε η υπουργός, συμπληρώνοντας ότι πρέπει να είναι και το καλύτερο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ