Κυριακή 28 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ολα για το κεφάλαιο...

Το γνωστό ευφυολόγημα «τα δικά μου, δικά μου και τα δικά σου, δικά μου», θυμίζουν οι εταιρίες του Δημοσίου, που οι κυβερνήσεις, τόσο της ΝΔ, όσο και του ΠΑΣΟΚ, μέσα στο νεοφιλελεύθερο οίστρο τους, μετοχοποίησαν (βλέπε: ιδιωτικοποίησαν).

Μας το θύμισε χτεσινή ανακοίνωση της μετοχοποιημένης Εταιρίας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ ΑΕ), σύμφωνα με την οποία υπέγραψε σύμβαση με το ΥΠΕΧΩΔΕ, που αφορά «τη συντήρηση - επισκευή - ανακατασκευή και επέκταση του δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων και λειτουργία και συντήρηση αντλιοστασίων ομβρίων», για το διάστημα μέχρι τις 31/12/2006. Το συνολικό τίμημα ανέρχεται σε 4.650.000 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, δηλαδή θα το πληρώσει ο λαός και όχι, βέβαια, η εταιρία από τα κέρδη της...

Η εταιρία, λοιπόν, αυτή - όπως και κάποιες άλλες μετοχοποιημένες - αρκείται μόνο στο να εισπράττει: Και από την πανάκριβη τιμή του νερού που πουλάει στους Θεσσαλονικείς καταναλωτές. Και από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και τα άλλα κρατικά ταμεία για να συντηρήσει ή να επεκτείνει τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης. Εισπράττει, για να μπορούν να έχουν κέρδη οι ιδιώτες που αγόρασαν και παίζουν τις μετοχές της στο Χρηματιστήριο.

Ο λαός, είτε έτσι, είτε αλλιώς, μόνο πληρώνει... Δοξάστε τους!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ