Κυριακή 28 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ
Στο στόχαστρο το Ασφαλιστικό των γυναικών

Εκδήλωση για την Κοινωνική Ασφάλιση των γυναικών, την Πέμπτη 1η Ιούνη στις 7μ.μ. στο Συνδικάτο Οικοδόμων

Εκδήλωση για την Κοινωνική Ασφάλιση οργανώνει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 1η Ιούνη. Η εκδήλωση θα γίνει στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, πλ. Κάνιγγος και έχει τίτλο: «Κοινωνική Ασφάλιση και εργαζόμενη γυναίκα. Στόχοι πάλης του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος».

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας του ΠΑΜΕ για την οργάνωση της πάλης για την Κοινωνική Ασφάλιση, η οποία θα εκφραστεί και με την μέρα πανελλαδικής δράσης που έχει ορίσει το ΠΑΜΕ στις 15 Ιούνη. Οι ταξικές δυνάμεις κάνουν καθαρό ότι δε θα αφήσουν να περάσει ο «διάλογος» της απάτης που στήνει η κυβέρνηση με τις πλάτες του ΠΑΣΟΚ. Ούτε θα περιμένουν τις «μελέτες» και τα «συμπεράσματα», ώστε ανενόχλητα μετά να νομοθετήσουν τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα.

Η εκδήλωση, αλλά και πολύ περισσότερο η επιλογή του συγκεκριμένου θέματος για το Ασφαλιστικό των γυναικών, είναι και επίκαιρη και αναγκαία. Αυτοί που εξυφαίνουν τη νέα αντιασφαλιστική επίθεση έχουν κάνει σαφές ότι στις προτεραιότητές τους βάζουν το χτύπημα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των γυναικών. Η φιλολογία περί πρόωρων συντάξεων που πρέπει να περικοπούν, καθώς και ο διακηρυγμένος στόχος της ΕΕ για παράταση του εργάσιμου βίου θίγει πριν απ' όλους τις εργαζόμενες γυναίκες και ειδικότερα τις μητέρες.

Παράλληλα, έρχεται να υπογραμμίσει την ανάγκη, τα ταξικά συνδικάτα να επικεντρώσουν τη δράση τους στις γυναίκες εργαζόμενες, που ήδη πληρώνουν βαρύ φόρο από τους αντιασφαλιστικούς νόμους που ψηφίστηκαν τα τελευταία χρόνια. Και μόνο το γεγονός ότι οι νέες γυναίκες που μπήκαν στην εργασία μετά το 1992, θα βγαίνουν στη σύνταξη στα 65 χρόνια, πέντε δηλαδή χρόνια αργότερα, πρέπει να απασχολήσει σοβαρά το συνδικαλιστικό κίνημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ