Τρίτη 30 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ
Ανησυχία για τα κρούσματα στη Ρουμανία

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΤΖΑΚΑΡΤΑ.- «Πολύ ανησυχητική» χαρακτήρισε χτες εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ) την «ταχύτατη αύξηση» των κρουσμάτων της γρίπης των πουλερικών στη Ρουμανία. Εξέφρασε δε έκπληξη για το γεγονός πως η νόσος παραμένει σε έξαρση, παρά την άμεση ανταπόκριση της ρουμανικής κυβέρνησης «τουλάχιστον» μετά τα νέα κρούσματα που άρχισαν να εκδηλώνονται από τις 12 Μάη. Οι επιβεβαιωμένες εστίες της ασθένειας στη Ρουμανία ανέρχονται σε 88 και κάπου 23 άλλες θεωρούνται πιθανές.

Στο μεταξύ, αξιωματούχοι της ΠΟΥ ανακοίνωσαν χτες πως θα αλλάξουν την ορολογία σχετικά με το σύστημα συναγερμού για τον κίνδυνο μετάδοσης της νόσου από τα πτηνά στον άνθρωπο, όχι γιατί υπάρχουν βάσιμα στοιχεία για επιδείνωση της κρίσης, αλλά για να γίνει πιο εύληπτη η γλώσσα «συναγερμού». Πρόσθεσε πως θα δοθούν περισσότερες διευκρινίσεις, καθώς παρατηρήθηκε πως υπάρχουν ανησυχίες για το γεγονός πως δεν άλλαξε το επίπεδο συναγερμού μετά τα οκτώ θανατηφόρα κρούσματα μεταξύ των μελών μίας οικογένειας στη βόρεια Σουμάτρα της Ινδονησίας. Ειδικοί δικαιολόγησαν την απόφαση αυτή, αποδίδοντας τη μόλυνση των θυμάτων σε «γενετική αδυναμία», καθώς η νόσος μεταδόθηκε μόνον μεταξύ των εξ αίματος συγγενών...

Τέλος, χτες επιβεβαιώθηκε πως οφείλεται στη γρίπη των πουλερικών ο θάνατος ενός 18χρονου Ινδονήσιου την περασμένη βδομάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ