Τρίτη 30 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Κύμα αιματηρών επιθέσεων

ΒΑΓΔΑΤΗ.--

Αιματηρό ήταν το μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων που σάρωσε, κυρίως, την ιρακινή πρωτεύουσα, χτες. Σκοτώθηκαν τουλάχιστον 52 άνθρωποι και τραυματίστηκαν εκατοντάδες. Ολα αυτά, ενώ το κοινοβούλιο συνεδρίασε την Κυριακή για την όξυνση της βίας, αλλά δεν μπόρεσε να καταλήξει σε απόφαση ή στη λήψη κάποιου μέτρου. Και η αδυναμία εξεύρεσης λύσης είναι προφανώς αναμενόμενη, αφού μπορεί να σχηματίστηκε κυβέρνηση αλλά ο πρωθυπουργός αλ Μάλικι δεν έχει ακόμη καταφέρει να επιλέξει υπουργούς Εσωτερικών και Αμυνας που είναι τα κρισιμότερα υπουργεία για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Οι αιματηρότερες επιθέσεις, χτες, σημειώθηκαν σε διάφορες συνοικίες της Βαγδάτης. Η τελευταία στόχευε αμερικανικό κομβόι, στο οποίο επέβαινε και τηλεοπτικό συνεργείο του CBS. Σκοτώθηκαν ο εικονολήπτης και ο ηχολήπτης, καθώς και 1 Αμερικανός στρατιώτης και ο Ιρακινός μεταφραστής τους, ενώ τραυματίστηκε σοβαρά η ανταποκρίτρια του σταθμού και άλλοι 7 στρατιώτες. Σε διάφορες άλλες επιθέσεις, σε σουνιτικές και σιιτικές συνοικίες, χτες, σκοτώθηκαν, τουλάχιστον 15 άνθρωποι και τραυματίστηκαν δεκάδες.

Αλλοι 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 17 τραυματίστηκαν, όταν ανατινάχτηκε από βομβιστική επίθεση το λεωφορείο που τους μετέφερε στη στρατιωτική βάση «Ασφαρ», κοντά στην πόλη Χάλις, όπου εργάζονταν. Στη βάση στρατοπεδεύουν μαχητές της αντικαθεστωτικής ιρανικής οργάνωσης «Μουτζαχεντίν Χαλκ», που αν και δεν έχει διαγραφεί από την «τρομοκρατική» λίστα, προς στιγμήν χαίρει ασυλίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ