Τετάρτη 31 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ
Σε κλίμα έντονου αντικομμουνισμού

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ επισκέπτεται την Πράγα και στη συγκέντρωση του ΚΚ Βοημίας - Μοραβίας θα χαιρετισει η Αλ. Παπαρήγα

ΠΡΑΓΑ.--

Σε έντονο αντικομμουνιστικό κλίμα πραγματοποιούνται την ερχόμενη Παρασκευή και Σάββατο γενικές εκλογές στην Τσεχία. Οι προσπάθειες ποινικοποίησης της Κομμουνιστικής Ενωσης Νεολαίας (ΚΕΝ) Τσεχίας, αλλά και ο πρόσφατος άγριος ξυλοδαρμός του αντιπροέδρου του Κομμουνιστικού Κόμματος Βοημίας Μοραβίας (Τσεχίας) και βουλευτή του κόμματος, Γίρζι Ντολέις, είναι μόνο δύο χαρακτηριστικά δείγματα της αντικομμουνιστικής υστερίας. Σε αυτά θα πρέπει να προστεθεί και η παραγωγή μπλούζας με ιδιαίτερα επιθετικά συνθήματα όπως «σκοτώστε έναν κομμουνιστή - ενισχύστε την ειρήνη» με την υποστήριξη του ίδιου του υπουργείου Εξωτερικών, αλλά και η εκστρατεία διάφορων «ανεξάρτητων» που καλούν τους Τσέχους να κλέψουν τις λίστες των υποψηφίων του ΚΚ Βοημίας Μοραβίας που αποστέλλονται ταχυδρομικώς στους ψηφοφόρους από τη δημοτική αρχή. Αυτή την κατάσταση άλλωστε κατήγγειλε και ο πρώην πρόεδρος του κόμματος και τώρα υποψήφιος βουλευτής Μίροσλαβ Γκρεμπένιτσεκ, προχτές με ανοιχτή επιστολή - καταγγελία στον υπουργό Εσωτερικών της χώρας.

Σ' αυτό το κλίμα, το ΚΚ Βοημίας - Μοραβίας (Τσεχίας) πραγματοποιεί αύριο Πέμπτη την κεντρική του συγκέντρωση στην πλατεία του Βάτσλαβ στην Πράγα, συγκέντρωση στην οποία θα πάρει μέρος και αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, που θα χαιρετίσει στη συγκέντρωση. Η Αλ. Παπαρήγα θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της ΚΕ του ΚΚ Βοημίας Μοραβίας, Βόιτεκ Φιλίπ, θα δώσει συνέντευξη Τύπου στην εφημερίδα «Χάλο Νόβινι» και θα επισκεφτεί το Κοινοβούλιο, όπου θα συμμετέχει σε συνέντευξη Τύπου.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα την περασμένη Δευτέρα, το αντιπολιτευόμενο Κόμμα των Πολιτών λαμβάνει το 31%, οι Σοσιαλδημοκράτες που είναι η κύρια δύναμη στην κυβέρνηση συνασπισμού 25%, το ΚΚ Βοημίας Μοραβίας 13% και το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών που συμμετέχει στην κυβέρνηση λαμβάνει το 5%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ