Τετάρτη 31 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΧΙΛΗ
Αναβρασμός στην Παιδεία

ΣΑΝΤΙΑΓΟ.-

Τη μεγαλύτερη κινητοποίηση στο χώρο της Παιδείας από το 1973 γνώρισε χθες η Χιλή, όταν περισσότεροι από 600.000 μαθητές, δάσκαλοι, καθηγητές και γονείς, που είχαν στο πλευρό τους και εργαζόμενους, απαίτησαν την εκπλήρωση των προεκλογικών δεσμεύσεων της Προέδρου Μισέλ Μπατσελέ, αναφορικά με την απεμπόληση των νόμων της χούντας Πινοτσέτ και τη στήριξη του δημόσιου χαρακτήρα της Παιδείας.

Οι αποχές των μαθητών και οι κινητοποιήσεις που έχουν ονομαστεί «επανάσταση των πιγκουίνων», εξαιτίας της μικρής ηλικίας των διαδηλωτών, είχαν καθολική συμμετοχή, σύμφωνα με την «Πρένσα Λατίνα», και έφεραν την κυβέρνηση Μπατσελέ σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, με τον υπουργό Παιδείας Μάρτιν Ζίλιτς να σπεύδει στο προεδρικό μέγαρο Λα Μονέδα και να δηλώνει ότι ανοίγει το διάλογο με εκπαιδευτικούς και μαθητές. Εντούτοις, η κυβέρνηση Μπατσελέ, όπως και την προηγούμενη βδομάδα, «έδρασε» αποστέλλοντας αύρες και ειδικά οχήματα της αστυνομίας να αντιμετωπίσουν τις μαθητικές κινητοποιήσεις, με χημικά και κανόνια νερού, σύμφωνα με το ΑΡ.

Ομως, τα προβλήματα δεν τελείωσαν ...παρά την καταστολή, καθώς αναμένεται και τα Πανεπιστήμια και οι άνεργοι να ενώσουν τις δυνάμεις τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ