Πέμπτη 1 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΜΕ - ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Σήμερα το απόγευμα διαδηλώνουν για τις ανάγκες τους
  • Στις 7 το απόγευμα στην Ομόνοια η συγκέντρωση της Αθήνας. Στις 7.30 μ.μ. στο άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη. Κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις
  • Αύριο στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια συναυλία φοιτητών, σπουδαστών και πανεπιστημιακών

Σήμερα το απόγευμα ξανά στους δρόμους της Αθήνας
Σήμερα το απόγευμα ξανά στους δρόμους της Αθήνας
Ενα κάθετο «όχι» στο νόμο - πλαίσιο για τα πανεπιστήμια θα διαδηλώσουν σήμερα το απόγευμα από κοινού εργαζόμενοι, φοιτητές και σπουδαστές, στις κοινές κινητοποιήσεις που συνδιοργανώνουν το ΠΑΜΕ και τα Πανελλαδικά Συντονιστικά πανεπιστημίων και ΤΕΙ σε δεκάδες πόλεις της χώρας.

Με τις διαδηλώσεις τους αντιδρούν σ' ένα νόμο που θα προσδέσει στενότερα τα ιδρύματα στο άρμα των επιχειρήσεων και θα εντείνει τους ταξικούς φραγμούς.

Παράλληλα, διαδηλώνουν την απαίτησή τους για Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, αποκλειστικά δημόσια και πραγματικά δωρεάν.

Στην Αθήνα, οι φοιτητές και σπουδαστές που συσπειρώνονται στο Συντονιστικό, μαζί με το ΠΑΜΕ, συγκεντρώνονται σήμερα στις 7 το απόγευμα στην Ομόνοια και διαδηλώνουν μαζί, ενώ αύριο Παρασκευή τα Συντονιστικά διοργανώνουν συναυλία στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια. Αγωνιστικό παρών στη συγκέντρωση θα δώσουν και πανεπιστημιακοί, καθώς σχετική απόφαση πήρε ο σύλλογος Διδακτικού κι Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) του Πολυτεχνείου στη χτεσινή του Γενική Συνέλευση όπου υπερψηφίστηκε η αγωνιστική πρόταση της «Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης» (ΔΗΠΑΚ) κόντρα στην «αγωνιστική» απραξία της αποχής διαρκείας που πρότεινε η παράταξη του ΣΥΝ. Ετσι, οι πανεπιστημιακοί του Πολυτεχνείου θα συντονίσουν τα βήματά τους σήμερα το απόγευμα στη διαδήλωση, αύριο στη συναυλία αλλά και την επόμενη βδομάδα με τους εργαζόμενους, το ΠΑΜΕ και τα Συντονιστικά των φοιτητών, προχωρώντας επίσης σε νέα συλλαλητήρια και απεργίες τις μέρες των συλλαλητηρίων καθώς και συμβολικές καταλήψεις στη Διοίκηση και τον Ειδικό Λογαριασμό, άλλες εκδηλώσεις και πολύμορφες αγωνιστικές πρωτοβουλίες.

Στη Θεσσαλονίκη

Χτες στη Θεσσαλονίκη, όπως και σήμερα

Motion Team

Χτες στη Θεσσαλονίκη, όπως και σήμερα
Στη Θεσσαλονίκη, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ και το τοπικό Συντονιστικό Αγώνα Φοιτητικών Συλλόγων και Επιτροπών Αγώνα καλούν σε συγκέντρωση σήμερα, στις 7.30 μ.μ., στο άγαλμα Βενιζέλου. Χτες εκατοντάδες φοιτητές που συσπειρώνονται στο Συντονιστικό, έκαναν μαζική πορεία και κατάληψη της Εγνατίας. Συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Χημείου κι αμέσως μετά έκαναν πορεία στα φοιτητικά στέκια στην οδό Μελενίκου και στη Δημητρίου Γούναρη. Για αρκετή ώρα απέκλεισαν εναλλάξ τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην Εγνατία οδό, και συνέχισαν την πορεία στη Δημητρίου Γούναρη. Οι φοιτητές του Συντονιστικού Αγώνα σε όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης διακινούσαν προκηρύξεις, ανακοινώσεις και σταματούσαν σε σημεία της διαδρομής ενημερώνοντας τους φοιτητές και τον εργαζόμενο λαό της Θεσσαλονίκης, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στη σημερινή κινητοποίηση.

Σε άλλες πόλεις

Σε πολλές ακόμα πόλεις διαδηλώνουν σήμερα από κοινού δυνάμεις του ΠΑΜΕ μαζί με τους φοιτητές και σπουδαστές που συσπειρώνονται στα Συντονιστικά. Συγκεκριμένα:

-- Στη Λάρισα, 6 μ.μ., στην πλατεία Ταχυδρομείου

-- Στο Βόλο, 7 μ.μ., στο «Θόλο» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

-- Στα Γιάννενα, 7 μ.μ., στο Δημαρχείο.

-- Στη Χαλκίδα, 7 μ.μ., στην πλατεία Αγοράς.

-- Στην Κομοτηνή, 7 μ.μ., στην πλατεία Ειρήνης,

-- Στην Καβάλα, 7 μ.μ., στην πλατεία Καπνεργάτη,

-- Στην Ξάνθη, 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία

-- Στην Αλεξανδρούπολη, 8 μ.μ., έξω από το Δημαρχείο.

-- Στις Σέρρες, 7.30 μ.μ, στην πλατεία Ελευθερίας.

-- Στο Ηράκλειο, 7 μ.μ., στην πλατεία των Λιονταριών.

-- Στα Χανιά, 7 μ.μ., στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

-- Στο Καρλόβασι, 7.30 μ.μ., στο Δημαρχείο.

Επίσης, σήμερα το πρωί θα γίνει περιοδεία εργαζομένων του ΠΑΜΕ με φοιτητές σε πανεπιστημιακά Τμήματα στη Βέροια, στη Νάουσα και στην Εδεσσα. Ακόμα, αύριο Παρασκευή κοινή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και των φοιτητών γίνεται στην Κέρκυρα, στις 7 μ.μ. πλατεία Γεωργάκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ