Πέμπτη 1 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
Είναι ΣΥΝένοχοι, γι' αυτό ας μην προκαλούν...

«Η ΚΝΕ να αλλάξει τώρα τακτική και να συντονιστεί (...) ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και του ΥΠΕΠΘ», «δεν είναι ώρα για μικροπαραταξιακή τακτική και πολιτική»!

Η φράση ανήκει στη νεολαία του ΣΥΝ, η οποία και «αυτοκαρφώνεται». Αποδεικνύει για άλλη μια φορά το μένος της, με πρόφαση τις καταλήψεις που έχουν αποφασίσει όσοι φοιτητικοί σύλλογοι έχουν υιοθετήσει το πλαίσιο ΠΑΣΠ - Nεολαίας ΣΥΝ -ΕΑΑΚ. Αρπάζεται από τη συγκυρία για να δώσει τα ρέστα της ενάντια στην ΚΝΕ, παίζοντας ένα παιχνίδι εντυπωσιασμού και αποπροσανατολισμού.

Η Nεολαία του ΣΥΝ καλεί γενικώς σε ενότητα με την ΠΑΣΠ, γιατί θέλει να αποφύγει όπως ο διάολος το λιβάνι το κρίσιμο: Την αντιπαράθεση με την πολιτική της ΕΕ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Μια πολιτική που σταθερά και αταλάντευτα αντιπαλεύει η ΚΝΕ χωρίς να υποτάσσεται στη συγκυρία.

Η Nεολαία του ΣΥΝ δεν μπορεί να κρύψει ότι η ΚΝΕ παλεύει ενάντια στις αντιδραστικές αλλαγές που προωθούνται στην Aνώτατη Eκπαίδευση και μέσα από το νέο νόμο - πλαίσιο. Οτι διεκδικεί το Πανεπιστήμιο που έχει ανάγκη η νεολαία και ο λαός, χωρίς να κάνει βήμα πίσω από την πάλη για τις πραγματικές ανάγκες της νεολαίας.

Αυτή η συνεπής δράση της ΚΝΕ, η δυνατότητα να αναπτυχθεί κίνημα μαχητικό και διεκδικητικό, απεγκλωβισμένο και προσανατολισμένο, φοβίζει τις δυνάμεις που χρόνια τώρα παλεύουν για την ποδηγέτησή του.

Η Nεολαία του ΣΥΝ καλεί την ΚΝΕ να δώσει διαπιστευτήρια... ενότητας στην υποταγή! Γνωρίζει ότι η ΚΝΕ δεν μπορεί να καιροσκοπεί για να εμφανιστεί αρεστή στην ΠΑΣΠ. Οτι η ΚΝΕ δίνει λόγο στη νεολαία, στους φοιτητές και τους νέους εργαζόμενους που εμπιστεύονται τους ΚΝίτες ακριβώς γιατί γνωρίζουν πως ήταν, είναι και θα παραμείνουν μπροστάρηδες στον αγώνα για το δικαίωμα στη μόρφωση, στη δουλιά, στη ζωή, ανεξάρτητα από το ποιος είναι στην κυβέρνηση.

Αν τη Nεολαία του ΣΥΝ, που συνειδητά επιλέγει να γίνει ουρά της ΠΑΣΠ, τη συμφέρει να προβάλλει μόνο τις ευθύνες της ΝΔ, αποστεωμένες από τη διαδικασία της Μπολόνια και με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ στο απυρόβλητο, με γεια της με χαρά της. Αλλωστε, όλη η τυχοδιωκτική της δράση (πιστή στην πολιτική του ΣΥΝ) δείχνει ότι αν τον ίδιο ακριβώς νόμο - πλαίσιο έφερνε μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, όλα θα τα θεωρούσαν περίφημα. Εξάλλου ο νέος νόμος - πλαίσιο κινείται εντός του περίφημου «κοινοτικού κεκτημένου»... Αν μάλιστα τον ίδιο νόμο έφερνε μια κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ, η ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων θα βαφτιζόταν και... επαναστατική καινοτομία!

Ας το πάρουν χαμπάρι: Η ΚΝΕ θα συνεχίσει να συσπειρώνει και τους φοιτητές σε ταξική βάση. Θα συνεχίζει να θυμίζει ότι η πρόταση για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια είναι κοινή πρόταση και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Και βεβαίως δε θα ξεχνά πως ο εκλεκτός υποψήφιος νομάρχης του ΣΥΝ είναι πρωταγωνιστής των περίφημων «summer school», που σημαίνουν απλά πληρωμένη γνώση!


Ε. Χ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ