Τρίτη 6 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ
Επικίνδυνες πιπίλες

Πρόγραμμα απόσυρσης παλιών ψευδοθήλαστρων (πιπίλες), καθώς επίσης και κρεμάστρας πιπίλας, ανακοίνωσε ότι εφαρμόζει η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή (ΓΓΚ), σε συνεργασία με τους συλλόγους φαρμακοποιών και λιανοπωλητών. Το πρόγραμμα απόσυρσης «ψευδοθηλάστρων» αφορούσε πιπίλες από λάτεξ, εξαιτίας της φυσικής γήρανσης του καουτσούκ και της ποιοτικής του υποβάθμισης. Σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση της ΓΓΚ, έχουν αποσυρθεί μέχρι τώρα 10.000 τεμάχια, ενώ συνεχίζεται η απόσυρση όσων ενδεχομένως βρίσκονται ακόμα στα ράφια φαρμακείων ή άλλων καταστημάτων.

Στο μεταξύ, από τις Διευθύνσεις Εμπορίου των νομαρχιών θα συνεχιστούν οι έλεγχοι, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι παρτίδες που κυκλοφορούν φέρουν οδηγίες χρήσης στα ελληνικά. Εάν κατά τη διενέργεια των ελέγχων διαπιστωθεί ότι οι συνθήκες διατήρησης στα καταστήματα προϊόντων βρεφικής φροντίδας δεν είναι οι απαιτούμενες, θα επιβάλλονται κυρώσεις εφόσον τα λαμβανόμενα δείγματα βρεθούν μη ασφαλή. Η ΓΓΚ εφιστά την προσοχή των φαρμακοποιών και λιανοπωλητών στις συνθήκες διατήρησης ειδών βρεφικής φροντίδας από καουτσούκ και συνιστά στους καταναλωτές να μην χρησιμοποιούν πιπίλες, εάν φέρουν ενδείξεις ελαττώματος ή φθοράς.

Επίσης, η ΓΓΚ ανακοίνωσε πως κρίθηκε επικίνδυνη από εργαστήρια της Αγγλίας και της Ισπανίας η κρεμάστρα για πιπίλες «Cheer Clipping Chain», παραγωγής Ταϊβάν, καθώς υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί ασφυξία στο βρέφος από το μέσο στερέωσης της κρεμάστρας στο ρούχο, επειδή αποσπάται εύκολα και δε φέρει τις προβλεπόμενες από το πρότυπο ασφαλείας οπές αερισμού. Σύμφωνα με τη ΓΓΚ, η εταιρία «Children 's Accessories Imports Αλ. Καρασούλος» που εισάγει το προϊόν προέβη σε απόσυρση των 110 κρεμαστρών από τα σημεία πώλησης και ανέστειλε την πώλησή του. Τέλος, συνιστάται στους γονείς που έχουν στην κατοχή τους τη συγκεκριμένη κρεμάστρα να μην τη χρησιμοποιήσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ