Τετάρτη 7 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΨΥΤΤΑΛΕΙΑ
Η λάσπη χύθηκε μέσα στο πλοίο!
  • Σε οριακό σημείο βρίσκεται πλέον η μεταφορά της λυματολάσπης. Οι σακούλες έλιωσαν μέσα στο καράβι, που βρίσκεται μπαταρισμένο εδώ και μια βδομάδα στην Ψυττάλεια
  • «Εγκληματικές οι ευθύνες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ», τονίζει σε ανακοίνωσή της η δημοτική Κίνηση «Πέραμα Σύγχρονη Πόλη»

Η λύση της μεταφοράς της λάσπης από την Ψυττάλεια εξελίσσεται σε φιάσκο
Η λύση της μεταφοράς της λάσπης από την Ψυττάλεια εξελίσσεται σε φιάσκο
Σε «ωρολογιακή» βόμβα έτοιμη να εκραγεί, με τεράστιες συνέπειες σε βάρος του περιβάλλοντος ολόκληρου του Λεκανοπεδίου, διογκώνοντας ταυτόχρονα τους κινδύνους σε βάρος της υγείας των κατοίκων του Περάματος και των γύρω περιοχών, έχει εξελιχθεί ο δευτεροβάθμιος βιολογικός καθαρισμός της Ψυττάλειας!

Η «λύση» της μεταφοράς 60.000 τόνων λυματολάσπης από το νησί σε εργοστάσιο επεξεργασίας λυμάτων στη Γερμανία, που δρομολόγησε το ΥΠΕΧΩΔΕ, τελικά εξελίχθηκε σε φιάσκο! Μέχρι σήμερα, δεν έχει απομακρυνθεί ούτε ένας τόνος, ενώ έχει κορεστεί κάθε σπιθαμή της Ψυττάλειας από λυματολάσπη! Υπολογίζεται ότι τώρα έχει ξεπεράσει τους 250.000 τόνους και από μέρα σε μέρα εγκυμονεί ο κίνδυνος τα απόβλητα αυτά να ξεχειλίσουν και να αρχίσουν να πέφτουν στη θάλασσα!

Ο εργολάβος, στον οποίο ανατέθηκε η μεταφορά της λυματολάσπης, ναύλωσε ένα φορτηγό πλοίο με σημαία Κύπρου μόλις 3.500 τόνων. Από τις 20 Μάη μέχρι και σήμερα, το πλοίο βρίσκεται ακινητοποιημένο στην Ψυττάλεια, παρά τις γραπτές διαβεβαιώσεις του υπουργείου και της ΕΥΔΑΠ ότι το πλοίο θα αναχωρούσε την περασμένη Παρασκευή 2 Ιούνη. Το καράβι όταν φόρτωσε 1.800 τόνους μπατάρισε. Επιπλέον, η λυματολάσπη, προκειμένου να φορτωθεί στο καράβι, συσκευάστηκε σε πλαστικά σακιά, τα οποία μετά από μερικές ώρες έλιωσαν! Αποτέλεσμα, η λυματολάσπη αυτή τη στιγμή να βρίσκεται χύμα μέσα στα αμπάρια του πλοίου, θέτοντας σε κίνδυνο και την υγεία των ναυτεργατών του πληρώματος και τώρα να αναζητείται τρόπος εκφόρτωσής της ξανά στο νησί!

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η αγωνιστική δημοτική Κίνηση: «Πέραμα Σύγχρονη Πόλη», με επικεφαλής τον πρώην δήμαρχο και σημερινό υποψήφιο δήμαρχο Γιάννη Πατσιλινάκο, χαρακτηρίζει εγκληματικές τις ευθύνες που φέρουν για την υπόθεση της Ψυττάλειας τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και η προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ. Με γνώμονα τα κέρδη των εργολάβων και των άλλων επιχειρηματιών, «κατάφεραν» να μετατρέψουν το βιολογικό καθαρισμό, που αποτελεί διεκδίκηση του λαϊκού κινήματος, από έργο «πνοής» σε πηγή ρύπανσης για το περιβάλλον ολόκληρης της Αττικής. Είναι χαρακτηριστικό ότι, με ευθύνη των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, «ο αρχικός προϋπολογισμός ολόκληρου του έργου του δευτεροβάθμιου βιολογικού καθαρισμού, μαζί δηλαδή και με τη μονάδα ξήρανσης, ήταν 128 εκατ. ευρώ. Εκτινάχτηκε στα 205 εκατ. ευρώ χωρίς την κατασκευή της μονάδας».

Η Δημοτική Κίνηση χτες έστειλε σχετικό υπόμνημα προς τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά, απαιτώντας την άμεση απομάκρυνση της λυματολάσπης από την Ψυττάλεια και να αρχίσει τώρα η κατασκευή του εργοστασίου ξήρανσης, ενώ για την ερχόμενη βδομάδα προετοιμάζει αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Την ίδια στιγμή, ο νομάρχης Πειραιά Ι. Μίχας, στα πλαίσια της δημαγωγίας και του αποπροσανατολισμού των εργαζομένων, για να αποκρύψει τις ευθύνες που φέρει το ΠΑΣΟΚ, επικεντρώνει το πρόβλημα αποκλειστικά και μόνο στην ΕΥΔΑΠ, στην οποία και επιβλήθηκε από τη Νομαρχία πρόστιμο ύψους 480.000 ευρώ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η λυματολάσπη και τα χαράτσια (2009-06-09 00:00:00.0)
Κυβερνητική φιέστα στην Ψυττάλεια (2007-06-08 00:00:00.0)
Αισχρή ψηφοθηρία (2006-09-08 00:00:00.0)
Προσωρινός ανάδοχος για τη μονάδα ξήρανσης (2006-01-17 00:00:00.0)
Εμμένει για τη λυματολάσπη η κυβέρνηση (2005-07-01 00:00:00.0)
«Εχτισαν» τείχος στην υποβάθμιση (2005-06-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ