Σάββατο 4 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 47
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΨΥΤΤΑΛΕΙΑ
«Εχτισαν» τείχος στην υποβάθμιση

Με δεκάδες ψαρόβαρκες και σκάφη, χτες το απόγευμα, οι κάτοικοι των παραλιακών δήμων της Β΄ Περιφέρειας του Πειραιά διατράνωσαν την απόφασή τους να σταματήσουν τη ραγδαία υποβάθμιση του περιβάλλοντος της περιοχής τους από την κακή λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού

Στιγμιότυπο από τον αποκλεισμό της Ψυττάλειας
Στιγμιότυπο από τον αποκλεισμό της Ψυττάλειας
Με «πλωτό τείχος» γύρω από το νησί της Ψυττάλειας, που «έχτισαν» χτες το απόγευμα δεκάδες ψαρόβαρκες και ταχύπλοα σκάφη, οι κάτοικοι των παραλιακών δήμων της Β΄ Περιφέρειας του Πειραιά διατράνωσαν την απόφασή τους να σταματήσουν τη ραγδαία υποβάθμιση του περιβάλλοντος της περιοχής τους, που προκαλεί η κακή λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού. Του εργοστασιακού συγκροτήματος, που, από έργο πνοής για ολόκληρη την Αττική, με ευθύνη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και σήμερα της ΝΔ και των εκπροσώπων τους στην Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, μετατράπηκε σε ωρολογιακή, περιβαλλοντική βόμβα.

Την οργάνωση των πολύμορφων αγωνιστικών κινητοποιήσεων έχουν αναλάβει τα Συντονιστικά που έχουν συγκροτήσει μαζικοί φορείς και κάτοικοι των Δήμων Περάματος, Κερατσινίου και Δραπετσώνας, ώστε συντονισμένα να δώσουν τη μάχη για την άμεση απομάκρυνση των χιλιάδων τόνων λυματολάσπης που έχουν συσσωρευτεί στην Ψυττάλεια, για τη λειτουργία του εργοστασίου ξήρανσης της λάσπης, για καθαρό και ανθρώπινο περιβάλλον.

Ταυτόχρονα, με τις κινητοποιήσεις αυτές οι κάτοικοι δίνουν και την απάντηση που πρέπει στον εμπαιγμό σε βάρος τους από την κυβέρνηση, η οποία μέσω του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ και προκειμένου να σπείρει τη σύγχυση και τον αποπροσανατολισμό, τους έδωσε υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Είναι ενδεικτικό ότι στο αίτημα για την απομάκρυνση της λυματολάσπης, ο υπουργός υποσχέθηκε ότι θα απομακρύνονται καθημερινά 1.200 τόνοι. Ομως, με δεδομένο ότι αυτή την περίοδο έχουν συσσωρευτεί περίπου 200.000 τόνοι, αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί περίπου ένας χρόνος για την πλήρη απομάκρυνσή της.

Η αγωνιστική δράση των κατοίκων θα συνεχιστεί και αύριο Κυριακή 5 Ιούνη, στις 7.30 το απόγευμα, που θα γίνει συγκέντρωση των κατοίκων των τριών δήμων, στην πλατεία Πόντου, στην περιοχή Χαραυγή. Στη συγκέντρωση έχουν κληθεί οι δήμαρχοι των περιοχών, οι βουλευτές της Β΄ Περιφέρειας Πειραιά, εκπρόσωποι από ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ και ΥΠΕΧΩΔΕ, αλλά και εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, από τους οποίους θα αναπτυχθούν οι επιπτώσεις που έχει στην υγεία των κατοίκων η σημερινή λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού.

Θα ακολουθήσει την Τρίτη 7/6, στις 11 το πρωί, συγκέντρωση στο ΥΠΕΧΩΔΕ. Για τη μεταφορά των κατοίκων έχουν ναυλωθεί από τα Συντονιστικά πούλμαν, τα οποία θα αναχωρήσουν για τους κατοίκους του Περάματος στις 10 το πρωί από την πλατεία Ηρώων και για τους κατοίκους των άλλων δήμων στις 10 το πρωί από την πλατεία Δημαρχείου του Κερατσινίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ