Σάββατο 4 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Κάμερες παρακολούθησης «βάζει» η διοίκηση

Την εγκατάσταση καμερών στη Νευροχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, που αποφάσισε η διοίκηση του Νοσοκομείου, με τη δικαιολογία της έλλειψης προσωπικού, καταδικάζει με ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών Ηρακλείου».

Αντί να προσλάβουν το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό, τονίζει χαρακτηριστικά, στήνουν χαφιεδο - κάμερες στους θαλάμους των αρρώστων. Η διοίκηση του Νοσοκομείου με αυτό τον τρόπο, όχι μόνο επιδεικνύει την αδιαφορία της για το ιατρικό απόρρητο και την αξιοπρέπεια των νοσηλευόμενων ασθενών. Επιχειρεί, επιπλέον, να μπαλώσει το τεράστιο έλλειμμα που έχει η ίδια δημιουργήσει σε μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, εξαιτίας του οποίου υπάρχει αναπόφευκτα αδυναμία για την επιστημονικά ορθή παροχή ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας στους ασθενείς και ειδικά στους βαρέως πάσχοντες.

Αντίθετα, «σε πλήρη συμφωνία με την πολιτική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, προωθεί τη λιτότητα και την εντατικοποίηση για τους εργαζόμενους, την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων (πρόσληψη επικουρικών, STAGE κλπ.) και, τώρα, επιδιώκει και να τρομοκρατήσει με τις χαφιεδο - κάμερες».

Σήμερα χρησιμοποιούν την υποβάθμιση σαν επιχείρημα για να μπουν κάμερες, δήθεν για να διευκολύνεται η παρακολούθηση των αρρώστων. Αύριο - υπογραμμίζει - θα βάλουν κάμερες για να παρακολουθούν αν οι εργαζόμενοι «κάνουν σωστά τη δουλιά τους». Εάν αδιαμαρτύρητα δηλαδή γίνονται χίλια κομμάτια (βλ. απλήρωτες υπερωρίες), προκειμένου να καλύψουν όπως - όπως τα κενά σε οργανικές και λειτουργικές θέσεις εργαζομένων.

Η Πανεπιστημονική Γιατρών Ηρακλείου, τονίζει σχετικά, πως για να δοθεί ριζική λύση στο πρόβλημα της ανεπαρκούς παρακολούθησης των ασθενών στις κλινικές χρειάζεται να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού. «Παλεύουμε για ένα Δημόσιο Δωρεάν Σύστημα Υγείας, με κατάργηση κάθε είδους επιχειρηματικής δραστηριότητας και γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό», καταλήγει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ