Σάββατο 4 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 46
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αντίσταση στο ξεπούλημα

Σε αγώνα για να αποτραπεί το ξεπούλημα του διατηρητέου κτιρίου στην οδό Β. Ολγας 105, και να δοθεί στο Δήμο Θεσσαλονίκης, καλεί με ανοιχτή επιστολή της προς τους φορείς και το λαό της πόλης, η Δημοτική Παράταξη «Θεσσαλονίκη Τώρα». Το κτίριο περιήλθε στην ιδιοκτησία του Ερυθρού Σταυρού με δωρεάν παραχώρηση από το ελληνικό δημόσιο. Αναπαλαιώθηκε με χρήματα του ελληνικού δημοσίου, και σήμερα ο Ερυθρός Σταυρός το βγάζει στο σφυρί με 3,5 εκατ. ευρώ.

Η «Θεσσαλονίκη Τώρα» καλεί σε πανστρατιά αντίστασης στα σχέδια για το ξεπούλημά του. Στην ανοιχτή επιστολή που απευθύνει σημειώνει πως «το ξεδίπλωμα ενός αγώνα όλων των φορέων της πόλης για να αποτραπεί το ξεπούλημα και να αξιοποιηθεί το συγκεκριμένο κτίριο σε όφελος του λαού της πόλης είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο τώρα.

Η Δημοτική Παράταξη "Θεσσαλονίκη Τώρα" απευθύνεται σε όλους τους φορείς της πόλης, στους ανθρώπους της εργασίας και του πολιτισμού, στους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του πολεοδομικού συγκροτήματος Α' και Β' Βαθμού, στους εκπροσώπους της πόλης, στο ελληνικό Κοινοβούλιο και τους καλεί όλους μαζί να υπερασπιστούμε την ιστορική μας κληρονομιά.

Η σιωπή αυτή τη στιγμή ισοδυναμεί με στήριξη της διαδικασίας του ξεπουλήματος, ισοδυναμεί με ένα ακόμη έγκλημα δίπλα σε τόσα άλλα που έγιναν στο Παρελθόν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ