Σάββατο 4 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 46
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
«Σταματήστε την ποινικοποίηση των αγώνων»

Επειδή διαμαρτύρονται για την οικολογική καταστροφή, τους στέλνουν στο εδώλιο... (Φωτογραφία από κινητοποίηση των κατοίκων τον περασμένο Απρίλη)
Επειδή διαμαρτύρονται για την οικολογική καταστροφή, τους στέλνουν στο εδώλιο... (Φωτογραφία από κινητοποίηση των κατοίκων τον περασμένο Απρίλη)
Να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος των κατοίκων του Δήμου Αχαρνών και η ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων των πολιτών, ζητούν από την κυβέρνηση οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος και Λιάνα Κανέλλη.

Με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι δύο βουλευτές του Κόμματος για τις διώξεις πολιτών που αγωνίζονται να γίνει υπόγεια και όχι υπέργεια η διέλευση του προαστιακού σιδηροδρόμου, μεταξύ άλλων, επισημαίνουν:

  • Το έτος 2002 στο Δήμο Αχαρνών πραγματοποιήθηκαν αρκετές κινητοποιήσεις κατοίκων και φορέων της περιοχής, που αντιδρούσαν στην παραπέρα υποβάθμιση από την υπέργεια διέλευση του προαστιακού σιδηροδρόμου, αλλά και της απώλειας των ιδιοκτησιών τους, μια και το έργο βρισκόταν στη φάση των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων και, μάλιστα, χωρίς τροποποίηση του σχεδίου πόλης.
  • Το έτος 2003 άρχισαν από το Αστυνομικό Τμήμα κλήσεις κατοίκων και δημοτικών συμβουλίων, που καλούνταν να καταθέσουν για τη συμμετοχή τους στις παραπάνω κινητοποιήσεις, με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών.
  • Πρόσφατα (Μάιος 2005) έφτασε η πρώτη κλήση σε κάτοικο, που σημειωτέον το σπίτι του απαλλοτριώθηκε, για να δικαστεί με την παραπάνω κατηγορία.

Οι Αντ. Σκυλλάκος και Λ. Κανέλλη, αφού επισημαίνουν ότι οι διώξεις πολιτών αποσκοπούν στην κάμψη της αγωνιστικότητας των κατοίκων και την τρομοκράτησή τους για να μη διεκδικούν την επίλυση προβλημάτων τους, ρωτούν τους υπουργούς Δικαιοσύνης, Μεταφορών - Επικοινωνιών και Δημόσιας Τάξης, τι ενέργειες προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος των κατοίκων του Δήμου Αχαρνών και η ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων των πολιτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ