Σάββατο 4 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 47
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΣΑΜΙΝΑ»
Ξυπνούν μνήμες για το σαπιοκάραβο

Με αγορεύσεις δικηγόρων των οικογενειών των θυμάτων και των ναυαγών του «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ» που έθεσαν τους δικαστές μπροστά στις ευθύνες τους, συνεχίστηκε χτες η τέταρτη μέρα της δίκης του πολύνεκρου ναυαγίου στο Ναυτοδικείο Πειραιά. Οι αγορεύσεις των δικηγόρων έγιναν με αφορμή τις ενστάσεις που έχουν καταθέσει οι συνήγοροι των κατηγορουμένων για το ποιοι από την πολιτική αγωγή έχουν το δικαίωμα να παραβρίσκονται στη δίκη με σκοπό να αδυνατίσουν την εκπροσώπηση των οικογενειών των 80 θυμάτων.

Παίρνοντας το λόγο ο δικηγόρος Γιάννης Γιατράκος, ο οποίος ήταν και ένας από τους ναυαγούς του «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ», ανέφερε ότι μιλάει και με τις δύο ιδιότητες, αυτή του θύματος κι αυτή του συνηγόρου. Κατέθεσε στο δικαστήριο τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε στις 26 Σεπτέμβρη του 2000 όταν το σιαποκάραβο προσέκρουσε στα βράχια της Πάρου και επισήμανε προς τους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Πειραιά ότι: «όπως αποδείχτηκε το ναυάγιο έγινε λόγω παλαιότητας». «Οι διασωθέντες, συγγενείς των θυμάτων, δε ζητούν ελεημοσύνη αλλά αξιώνουν να μην ξαναγίνει τέτοιο ναυάγιο», τόνισε.

Η απόφαση του δικαστηρίου για τις ενστάσεις των δικηγόρων των κατηγορουμένων θα εκδοθεί την ερχόμενη Τετάρτη 8 Ιούνη οπότε και θα συνεχιστεί η ακροαματική διαδικασία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ